Pligtsejr og rødt kort

Søren Nørgreen 2014
Anfører Søren Nørgreen leverede igen en suveræn indsats i det centrale forsvar

Varde vandt 2. Påskedag en pligtsejr på 2-0 over Aarhus Fremad på trods af at holdet må spille de sidste 20 minutter i undertal som følge af en udvisning af Jesper Lund. Pausestillingen var 0-0.

I forhold til Hobro-kampen var Mikkel Knudsen var tilbage på den centrale midtbane i stedet for Søren Pallesen, mens Jesper Lund udgjorde angrebet sammen med Esben Lauridsen i fraværet af skadede Steffen Andersen og karantæneramte Rasmus Harm.

De første 30 minutter af 1. halvleg var en rodet og chancefattig affære, hvor Varde havde vinden imod sig. Kasper Køhlert havde et udmærket forsøg efter 7 minutters spil, og 10 minutter senere var Kristoffer Sørensen tæt på at forære aarhusianerne en oplagt mulighed, men heldigvis fik han i samarbejde med Søren Nørgreen reddet kastanjerne ud af ilden.

Minuttet efter havde Jesper Lund en god mulighed efter en frispilning fra Rasmus Svennesen, men det lykkedes en Aarhus Fremad forsvarer at redde på stregen.

Efter 20 minutters spil måtte en skadet Niklas Fyhn lade sig afløse af Thomas Warmer, som hurtigt fandt ind i et godt samspil med Mikkel Knudsen på den centrale midtbane.

De sidste 10 minutter af halvlegen begyndte hjemmeholdet for alvor at få fat i spillet, og Kasper Køhlert havde en god mulighed efter 38 minutters spil, hvor han selv trak sig fri på højrekanten, men André Christiansen i aarhusianernes mål fik klaret forsøget.

I pausen måtte Esben Lauridsen opgive at fortsætte og blev erstattet af Martin Thomsen, som reelt afgjorde kampen med sin scoring i det 51. minut direkte på frispark fra 25 meters afstand. I denne  situation så André Christiansen alt andet end godt ud og burde have afværget forsøget. Målet virkede som en knock out på gæsterne, som i resten af kampen spillede uden tro på gevinst.

Simon Matras lukkede kampen med sit mål til 2-0 efter 64 minutters spil efter et glimrende angreb iscenesat af Tobias Jeremiassen og Kasper Køhlert på højrekanten og indlæg fra Martin Thomsen, som Matras helflugtede i nettet fra kort afstand.

Resten af kampen var ren cruise control fra Vardes side, selv om holdet blev reduceret til 10 mand, som følge af Jesper Lunds udvisning i det 72. minut. Udvisning var korrekt, men sekundet for forinden burde dommeren have fløjtet for frispark, da aarhusianernes suverænt bedste spiller Kasper Hjørngaard, nedlagde Simon Matras uregelmenteret.

Selv om spillet langt fra var topfodbold i dag,  var det alligevel kendetegnende, at man som tophold også vinder på en halvdårlig dag, hvor tingene ikke rigtig vil lykkes. Solid, fejlfri indsats defensivt, men igen kneb det med at omsætte det spillemæssige overtag til reelle målchancer.

Da Lindholm i weekendens runde løb ind i et nederlag i lokalopgøret mod Aab og Kjellerup samtidig måtte nøjes med uafgjort i hjemmekampen mod Vejgaard udbyggede Varde føringen i toppen af rækken med 3 points ned til Lindholm på andenpladsen og 5 points ned til Viby på tredjepladsen.

Næste opgave for holdet er på lørdag, hvor holdet kl. 14.00 møder Hedensted på udebane.

Matchfacts Varde – Aarhus Fremad:           

Resultat 2-0 (0-0)

1-0 Martin Thomsen (51.)

2-0 Simon Matras (64.)

Tilskuere: 149

Dommer: Bjarke Bruun

Varde: Sune Nissen – Tobias Jeremiassen, Kristoffer Sørensen. Søren Nørgreen, Rasmus Svennesen – Kasper Køhlert, Mikkel Knudsen, Niklas Fyhn (20. Thomas Warmer), Simon Matras (90. Jeppe Carstensen) – Esben Lauridsen (46. Martin Thomsen) og Jesper Lund.

Advarsler Varde: Tobias Jeremiassen (66.)

Advarsler Aarhus Fremad: Simon Rytter (89.)

Udvisning Varde: Jesper Lund (72.)

Kampens spiller: Søren Nørgreen 

 

21. April 2014 af Ejgil Gammelgaard