Overbevisende sejr til Varde

Kenneth Kruse blev fortjent kåret som dagens “man of the match” efter en ny flot indsats krydret med både et oplæg samt et mål.

På trods af en kamp spillemæssigt på det jævne med mange sjuskefejl blev oprykkerne fra OKS sendt hjem til Odense med et nederlag på 4-0.

I forhold til pokalkampen i tirsdags mod Thisted FC var Søren Jelstrup og Kristoffer Sørensen tilbage i det bagerste forsvar, hvor de erstattede Simon Jelstrup og Peter Brix. Viktor Skovby var tilbage på kanten i stedet for Jesper “mc” Christiansen, mens Mikkel Blåholm startede i front i stedet for Søren Jelstrup.

Den første halve var generelt en rodet afffære, hvor ingen af holdene for alvor fik sat skik på spillet og ej heller kom frem til nævneværdige chancer. For hjemmeholdets vedkommende skyldtes det muligvis pokalkampen i tirsdags samt sponsorcykelløbet i onsdags, hvor mange af spillerne deltog.

På kampens første reelle chance bragte Nicolaj Forst Jensen Varde foran 1-0 efter godt en halv times spil. En fremragende lang aflevering fra Mikkel Rohde gav chancen til Kenneth Kruse, men efter at keeperen havde afværget i første omgang, kunne Forst nemt sende riposten ind i det tomme mål.

 Et par minutter senere var Mikkel Fischer uhyre tæt på med et hovedstød efter et indlæg fra Joachim Puggaard, med fynboernes keeper Adam Pedersen klarede for fynboerne med en feberredning.

Lige inden pausen var Varde tæt på at øge føringen af to omgange. Først strøg Viktor Skovby alene igennem i feltet, men afslutningen var desværre lige på keeeperen og indenfor samme minuttal helflugtede Kenneth Kruse bolden lige forbi stolpen.

1-0 ved pausen var i underkanten af det fortjente det sidste kvarter taget i betragtning, hvor Varde for alvor satte fynboerne under pres.

Joachim Puggaard indledte de sidste 45 minutter med et glimrende skudforsøg, som keeperen parerede til et hjørnespark, men herefter fik gæsterne   deres bedste periode i kampen og var uhyre tæt på at udligne hjemmeholdets pauseføring. Søren Ilsøe sendte et frisparksforsøg på stolpen og hurtige Lasse Grønholt var først på riposten, som han sendte på overliggeren.

Bedst som fynboerne var ved at kæmpe sig ind i kampen slog hjemmeholdet til med 2 scoringer lige i rap 5 minutter senere. Først udnyttede Mikkkel Blåholm en frispilning fra Viktor Skovby, som selv kunne have forsøgt sig, men valgte at spille Blåholm fri til en endnu større chance, og minuttet efter satte Kenneth Kruse hovedet på et indlæg fra Nicolaj Forst Jensen og så var den kamp afgjort.

Den sidste halve time kom Varde holdet frem til flere gode muligheder for at øge føringen mod et mere og mere resignerende gæstehold og med 10 minutter igen øgede Peter Brix til 4-0 med et tørt huk ved nærmeste stolpe.

I slutminutterne sendte Mikkel Fischer et drøn på overliggeren og dybt inde i tillægstiden var det Joachim Puggaard der sendte et hovedstød lige over overliggeren.

4-0 stod der på tavlen, da der blev fløjtet af, hvilket ikke var et mål for meget på trods af en svingende indsats med en del sjuskefejl undervejs. 

Langt de fleste dueller faldt ud til hjemmeholdest fordel. Offensiven sprudlede igen og der blev kreeret mange chancer. Ligeledes var det betryggende at defensiven for første gang i efteråret præsterede et clean sheet.      

Med sejren rykkede holdet på 2. pladsen i tabellen, 2 points efter SfB-Oure, som måtte nøjes med 2-2 mod Otterup, som er Vardes modstander i næste weekend.             

Matcfacts Varde – OKS:

Resultat: 4-0 (1-0)

1-0 Nicolaj Forst Jensen (32.)

2-0 Mikkel Blåholm (57.)

3-0 Kenneth Kruse (58.)

4-0 Peter Brix (82.)

Dommer: Bjarne Østergaard

Tilskuere: 180

Varde: Sune Nissen – Søren Jelstrup, Nikolaj Andreasen, Kristoffer Sørensen, Joachim Puggaard – Viktor Skovby (63. Simon Jelstrup), Mikkel Rohde, Mikkel Fischer, Nicolaj Forst Jensen (69. Peter Brix) – Mikkel Blåholm (63. Jeppe Aarhus) og Kenneth Kruse.

Ikke benyttet: Rasmus Bornhøft.

Dagens “man of the match”: Kenneth Kruse.

 

Den 14. September 2019 af Ejgil Gammelgaard