Optakt Varde – VSK Aarhus

Med lørdagens kamp kl. 15.00 på kunstgræsbanen ved Sydbank Stadion mod VSK Aarhus tages der hul på tredje runde i sæsonen, i det alle hold nu har mødt hinanden 2 gange.

VSK Aarhus (Vejlby Skovbakken Aarhus) blev dannet ved en fusion af VIK Fodbold og Skovbakken herrefodbold pr. 1. juli 2016. VSK Aarhus favner meget bredt, da klubben både inkluderer breddehold, elitehold, ungdom, børn mm. Det bedste herrehold spiller i 2. division, mens man på kvindesiden er repræsenteret i 3F-ligaen.

Holdet har i vinterpausen skiftet ud på cheftrænerposten idet Lennart Lindsted har erstattet Martin Hornbæk Nielsen. Lennart Lindsted har trænererfaring fra Hatting/Thorsted (cheftræner), Aarhus Fremad (assistenttræner) samt Hedensted (2. holdstræner).

Aarhusianerne, som er placeret næstsidst i rækken, lagde forrygende ud i forårssæsonen, hvor man indledte med en 5-2 sejr over Kolding Boldklub på udebane. Herefter fulgte 2 uafgjorte kampe – 1-1 i lokalopgøret mod Aarhus Fremad, og 0-0 ude mod Tarup-Paarup. Sidste weekend bød på det første nederlag i foråret, da holdet hjemme tabte med 3-0 til B1909.

Resultaterne viser klart, at holdet er bedre end stillingen viser. Varde har da også haft store problemer med holdet i de to første indbyrdes opgør, hvor det hjemme på Sydbank Stadion blev 1-1 i efterårspremieren, mens den omvendte kamp i Aarhus endte med en sejr på 3-1 til VSK Aarhus.

Cheftræner Søren Pallesen går benhårdt efter den 5. sejr på stribe, og ser spillernes indstilling som den væsentligste udfordring for at det ikke skal lykkes. ”Selv til de på papiret let nemmere kampe er det vigtigt med en ydmyg indstilling” lyder det fra cheftræneren, som kræver højt tempo og arbejdsraseri fra kampens start.

Til kampen må Varde undvære hele 3 spillere som følge af skader. Det drejer sig om Mikkel Knudsen, Rasmus ”mc” Christiansen samt Joachim Puggaard. Det bekymrer nu ikke cheftræneren voldsomt: ”Startelleveren er stadigvæk virkelig god, og det giver også mulighed for genvalg af Simon Jelstrup, som virkelig greb chancen sidste lørdag”, fortsætter cheftræneren.

At det har været nødvendigt at flytte kampen til kunstgræs er ifølge cheftræneren uden betydning: ”Vinder vi skyldes det ikke at vi spiller på kunst, ligesom et eventuelt nederlag heller ikke skyldes kunstgræsbanen” slutter cheftræneren, som glæder sig til lørdagens kamp.

Vardes trup: Sune Nissen, Søren Jelstrup, Kristoffer Sørensen, Thomas Kirkegaard Jensen, Mathias Backs, Lasse Holm, Kenneth Lund, Mikkel Rohde, Niclas Holm, Jakob Andreasen, Nicolaj Forst Jensen, Oliver Østergaard, Nicolaj Andreasen og Simon Jelstrup.

 

Den 20. April 2018 af Ejgil Gammelgaard