Optakt Varde – Thisted

 

Søren Nørgreen forventes ude resten af foråret som følge af den knæskade han pådrog sig i kampen mod Kjellerup
Lørdag kl. 15.00 spiller Vardes 2. divisionshold mod Thisted FC på Sydbank Stadion.

I tabellen ligger holdene henholdsvis som nr. 3 og 4, hvor kun et enkelt point skiller. Endvidere er der tale om 2 særdeles formstærke mandskaber der mødes. Hjemmeholdet har således ikke tabt de seneste 12 kampe, mens Thisted har vundet 5 ud af de sidste 6 kampe med et enkelt uafgjort resultat sidste weekend mod Kjellerup. Der er således lagt op til en uhyre spændende kamp mellem to af de absolut næstbedste hold i rækken.

Thisted kommer med en frisk hjemmesejr i bagagen efter at det onsdag aften blev til en 2-1 sejr over Lindholm. Begge hjemmeholdets mål blev scoret af midterforsvareren Tommy Markussen, som ligeledes var dobbelt målscorer, da Varde i efteråret tabte med 3-1 på Sparekassen Thy Arena i Thisted. For øvrigt den eneste kamp i sæsonen, hvor Varde aldrig for alvor var i nærheden af at hente point.  

 Varde og Thisted har mødt hinanden 7 gange i 2. division, hvor Thisted har trukket det længste strå 6 gange, mens Varde kun har en enkel sejr. Sejren går tilbage til foråret 2008, hvor Varde på Sydbank Stadion hentede en 4-1 sejr. Så lad os håbe, at statistikken ændres denne gang.

Hjemmeholdet var ude i hård og opslidende kamp onsdag aften i Kjellerup. Selv om holdet var bagud med 1-0 og fik Tommy Ladefoged udført med godt et kvarter igen af kampen lykkedes det fortjent at få udlignet til 1-1 på straffespark, sikkert eksekveret af Morten Smidt. En ellers meget fair spillet kamp endte med en lidt ond stemning de sidste 10 minutter, hvor der blev uddelt 6 advarsler af dommer Michael V. Jensen, som helt unødvendigt var tæt på at miste grebet om kampen til sidst.            

Ud over udvisningen af Tommy Ladefoged, som medførte 2 spilledages karantæne, må Varde i resten af forårssæsonen undvære forsvarsgeneralen Søren Nørgreen, som måtte udgå i halvlegen med en alvorlig knæskade, ligesom Steffen Andersen fortsat er skadesramt. Heldigvis vender anfører Rasmus Jessen dog tilbage igen efter overstået karantæne, mens Thisted må undvære Peter Beckmann, som ligeledes er karantæneramt.   

Anfører Rasmus Jessen er da også rimeligt fortrøstningsfuld forud for kampen. ”Selv om vi er ramt af både karantæne og skader på vigtige pladser, forventer jeg at andre går ind og leverer, hvad der skal til for at slå Thisted. Jeg kender mest til de gamle drenge Thisted har på holdet, og de er ikke så ringe, men kan forstå at de er ved at bygge et nyt hold op med lidt yngre kræfter primært af egen avl. Ellers kan jeg da huske, at man skal være ekstra vågen på dødbolde mod dem” slutter anføreren.

Vardes trup til kampen: Marc Simested, Rasmus Jessen, Jesper Brinck, Kasper Køhlert, Jesper Svennesen, Jonas Sømmerly, Morten Smidt, Rene Deigaard, Casper Homann, Steffen Silberbauer, Stephen Jørgensen, Rasmus Harm, Morten Eggert Nielsen, Esben Lauridsen og Brian Heller.

 

25. Maj 2012 af Ejgil Gammelgaard