Optakt Varde – Thisted FC

Der venter Vardes 2. divisionshold en ny svær opgave, når formstærke Thisted FC gæster Sydbank Stadion lørdag, hvor kmapen fløjtes op kl. 15.00 som sædvanlig.

Thyboerne indledte sæsonen med et hjemmebanenederlag til Næsby på 3-1, men efterfølgende er blevet til komfortable sejre på 4-1 over FC Sydvest og senest 3-1 over Skovbakken. Holdet har således fået en tilfredsstillende start på sæsonen, hvor målsætningen er at spille med om oprykningen til den næstbedste række, efter at det i sidste sæson blev til en 4. plads i rækken, men langt efter oprykkerne fra FC Fyn.

I bestræbelserne på at indfri målsætningen er holdet da også blevet forstærket henover sommeren med tilgang af midtbanespillerne Emil Antonsen og Allan Hövenhoff, der er kommet fra henholdsvis Hobro og Skive samt angriberen Kasper Østervemb, der er kommet til fra Holstebro. Da holdet samtidig stort set ikke har mistet spillere er det en særdeles kompetent modstander, der lørdag møder op på Sydbank Stadion.      

Hjemmeholdet har pointmæssigt fået en dårligere start på sæsonen, idet de tre første kampe kun har affødt 2 points. I sidste weekend måtte holdet således indkassere det første nederlag i 21 turnerings- og pokalkampe, da det blev til et 5-1 nederlag på Riisvangens Stadion til Aarhus Fremad, efter en ret tam indsats.   

Varde spillerne er da også helt bevidste om, at det er ved at være tiden at hente sæsonens første sejr, såfremt holdet skal være med i den sjove ende af rækken, og samtidig tørster man efter at revanchere sig for sidste weekends blege indsats.      

Skal holdet gøre sig forhåbninger om alle 3 points er det dog bydende nødvendigt, at der er fuld koncentration i alle 90 minutter, og ikke mindst i den indledende fase af kampen, hvor holdet i de første 3 kampe er kommet bagud indenfor de første 10 minutter. Endvidere er Thisted kendt for at være et fysisk stærkt mandskab, som ikke mindst i forbindelse med standardsituationer er yderst farlige, så det er afgørende, at aftalerne er på plads og at en passende aggressivitet er til stede. Endelig kan vi jo håbe på, at skarpheden genindfinder sig i front. 

Cheftræner Jørn Bach har stort set hele truppen til rådighed til kampen, og har valgt at udtage en bruttotrup på 18 spillere. Dette indebærer, at Morten Gregersen, Martin Thomsen, Lennart Borgvardt er tilbage i truppen, mens Jacob Bähr har mulighed for debut på 2. divisionsholdet. ”Vi har haft nogle rigtig gode træningspas i ugens løb, så jeg er overbevist om, at spillerne 100% fit for fight såvel fysisk som mentalt. Derfor tror jeg fuld og fast på at vi henter alle 3 points” lyder det optimistisk fra cheftræneren, som glæde sig over, at have Morten Køhlert tilbage på bænken, efter veloverstået ferie.     

Vardes trup: Andre Christiansen, Rasmus Jessen, Niklas Fyhn, Morten Gregersen, Kasper Køhlert, Steffen Andersen, Jesper Svennesen, Martin Thomsen, Rasmus Lindhardt, Lennart Borgvardt, Jacob Riber, Kristian Skov, Rasmus Harm, Morten Eggert Nielsen, Esben Lauridsen, Marc Simested og Jacob Bähr.

 

24. August 2012 af Ejgil Gammelgaard