Optakt Varde – Tarup-Paarup

I dag er der forårspremiere i danmarksserien på kunstgræsbanen ved Sydbank Stadion med kampstart kl. 15.00. Dagens modstander er fynske Tarup-Paarup, som ligger nr. 1 i puljen, og har overvintret med dobbelt så mange points som hjemmeholdet, nemlig 32 points mod Vardes 16 points.

Gæsterne har siden efteråret skiftet ud på trænerposterne, hvor Jan Knudsen er ny cheftræner i stedet for Rene Hansen, mens assistenterne nu er Søren Ravn Jensen og Simon Ditlevsen.

På spillersiden er der også sket markante ændringer. Puljens suveræne topscorer Mathias Kristensen har Bo Henriksen hentet til AC Horsens, Thomas Broe er taget til Marienlyst i 2. division, mens Andreas Hansen tørner ud for Otterup i fynsserien.

Til gengæld har klubben fået tilgang af en håndfuld nye spillere samt Anders Fønss, der er vendt tilbage efter en halvsæson som spillende træner i Strib.

De to klubber spiller som regel meget tætte kampe, og efterårets kamp på Fyn endte da også 1-1. Der er dog ingen tvivl om, at gæsterne vil gøre alt for at holde fast i 1. pladsen, så der venter hjemmeholdet en svær opgave.

Hos Varde-holdet er der ikke sket de store udskiftninger. Kasper Køhlert og Jakob E. Hansen er væk, mens Mikkel Rohde er tilbage efter 4 års ophold i USA. Endvidere er Oliver Østergaards spillercertifikat nu på plads, således at han også er klar til at tørne ud i foråret.

Træningskampene mod 5 DS-hold, et enkelt 2. divisionshold samt Agerbæk fra JS har resulteret i 4 sejre og 3 uafgjorte kampe.

Vardes cheftræner Søren Pallesen betragter da også premierekampen som særdeles vigtig. ”Efter et skuffende efterår tørster vi alle efter revanche. Med placeringen i den nederste halvdel, er alle kampe ekstrem vigtige uanset hvem vi møder – vi skal have nogle points”.

”Vi har i opstarten forsøgt os med en nyt system 3-4-3, som jeg synes har set ganske fornuftig ud såvel indsatsmæssigt som resultatmæssigt. Jeg er overbevist om, at denne ændring vil udvikle holdet og dermed skaffe flere points”.

”Dog er vi på det rene med, at træningskampe og turneringskampe er to vidt forskellige ting. Jeg tror dog på, at vi kan overføre de gode takter til kampen mod Tarup-Paarup. Skal vi have point(s) kræver det at alle rammer deres topniveau og tør spille frit. Vi skal ikke tænke så meget over tingene, men bare ud over stepperne fra første fløjt.

Truppen er skadesfri og der er udtaget følgende 16 spillere: Lasse T. Kristiansen, Kristoffer Sørensen, Mikkel Knudsen, Mathias Backs, Lasse Holm, Kenneth Lund, Oliver Østergaard, Mikkel Rohde, Simon Jelstrup, Niclas Holm, Rasmus “mc” Christiansen, Jakob Andreasen, Nicolaj Forst, Nicolaj Andreasen, Sune Nissen og Joachim Puggard.

 

24. marts 2018 af Ejgil Gammelgaard