Optakt Varde – Silkeborg KFUM

Lørdag kl. 15.00 venter et nyt spændende opgør på Sydbank Stadion, hvor Varde møder et af de nye hold i rækken, nemlig Silkeborg KFUM.

Silkeborg KFUM er oprykkere fra jyllandsserien, hvor de forholdsvis suverænt vandt rækken foran blandt andet Agerbæk SF/Starup IF, og for første gang rykkede op i danmarksserien.

Klubbens vision er at Silkeborg KFUM skal være Silkeborg Kommunes næstbedst placerede klub, når det gælder 1. holdet og U19-holdet, og for 1. holdets vedkommende oprykning til 2. division i 2020.

I den forbindelse har klubben iscenesat et yderst spændende projekt, hvor de har fået tilknyttet nogle velkendte ansigter fra den danske fodboldverden.

Den tidligere superligaligaspiller for Silkeborg, Brøndby og Randers, Jesper Thygesen er ansat som angrebstræner. Ove Christensen, som har tredje flest superligakampe som træner, er ansat som talentchef og Claus Christiansen, med en fortid som divisionstræner i FC Skanderborg og Aarhus Fremad er cheftræner.

På spillersiden har man i sommerpausen hentet Thomas Dalgaard, som var topscorer i superligaen i sæsonen 2013/14 for Viborg med 18 mål. Han har tidligere tørnet ud for Randers, OB og Sønderjyske og i alt scoret 33 mål i 94 kampe i den bedste række. Senest har man hentet forsvarsspilleren Mads Rosenberg med masser af divisionserfaring fra Aarhus Fremad, Vendsyssel og Brabrand.

På trods af det ambitiøse set up har klubben fået en overraskende svær start i danmarksserien, hvor det første point blev sat ind på kontoen i sidste weekends udekamp mod B1913. Hidtil er det også blot blevet til 2 scoringer, begge sat ind af Thomas Dalgaard, så holdet er desperate for at få gang i offensiven og hente den første sejr.

Cheftræner Søren Pallesen forventer da også, at det bliver en tæt kamp: ”Silkeborg KFUM er et godt hold. Man skal blot kigge på hvem der er på og omkring holdet for at vide, at de tager det utroligt seriøst. Selv om det er top mod bund, så ved vi godt, at vi skal være 100% klar fra start for at vinde. Der er ingen nemme kampe i årets udgave af danmarksserien pulje 3”.

Selv om det blev til et nederlag i sidste weekends kamp mod SfB-Oure ser det for alvor ud til, at holdet kan fortsætte den flotte trend fra foråret. Foreløbig er holdet på en delt førsteplads med ni points, og har set rigtig stærke ud med 9 scoringer til følge.

”Vi skal være stabile og yde 100% hver gang. Gør vi det, tror jeg også på, at vi kan skrabe points nok sammen til at kunne ligge med i toppen”, slutter cheftræneren, som har udtaget samme bruttotrup som sidste weekend:

Lasse T. Kristiansen, Søren Jelstrup, Kristoffer Sørensen, Mikkel Knudsen, Peter Brix, Viktor Hallum, Mathias Backs, Lasse Holm, Mikkel Blåholm, Mikkel Rohde, Simon Jelstrup, Rasmus “mc” Christiansen, Jakob Andreasen, Nicolaj Forst, Nikolaj Andreasen, Sune Nissen og Joachim Puggaard.

 

Den 31. August 2018 af Ejgil Gammelgaard

 

,