Optakt Varde – SfB-Oure FA

Påskelørdag kl. 15.00 er der igen fodbold på Sydbank Stadion. Det er topholdet fra Svendborg-Oure der kommer besøg, så der venter med garanti en spændende kamp med seværdig fodbold.

Fynboerne med rutinerede Thune Holm på cheftrænerposten er godt på vej til at sikre sig en returbillet til divisionsrækkerne. Med 10 kampe tilbage har holdet et forspring på 10 points ned til de nærmeste konkurrenter, OKS og Marienlyst.

Holdet har fået en ganske fornuftig start på forårssæsonen, som blev indledt med en 3-1 sejr ude mod FC Sydvest, herefter blev det til 1-1 ude mod B1909, mens det i sidste weekend blev til en 1-0 sejr hjemme over B1913.

Fynboerne er det suverænt mest scorende hold i rækken, hvor det er blevet til 51 mål i 17 hidtil spillede kampe. Der venter således Varde-holdet en svær, men ikke helt umulig opgave.

Varde-holdet viste i sidste weekend´s kamp mod nr. 2 rækken OKS, at man med en stram organisation og den rigtige indstilling er i stand til at spille til nul mod et stærkt offensivt hold. Udgangspunktet for lørdagens kamp må givet vis være at følge samme concept.

Til kampen må Varde desværre undvære såvel Peter Brix, der er karantæneramt samt Martin Thomsen, der har meldt afbud. I stedet er udtaget Simon Jelstrup, som er tilbage i truppen efter overstået karantæne, mens der er come back til Bogi Høgnason Eriksen. Endvidere må holdet undvære forsvarsprofilen Viktor Wagner, som stadigvæk er skadesramt og endnu ikke er kommet i gang i foråret.

Nye i truppen er Søren Hermansen, Christoffer Stryhn samt Nichlas Tange. Kommer sidstnævnte på banen vil der være tale om debut på DS-holdet.

Angående kvalifikationsspillet til 3. division er puljen nu på plads. Resultaterne i sidste runde i 3. Division magede sig således, at der kun er 1 vest hold i puljen Young Boys FD (Silkeborg KFUM), mens de øvrige 5 hold er beliggende øst for Storebælt.

Det indebærer, at der fra danmarksseriens Pulje 3 kun vil være 1 direkte nedrykker til de lokale serier. Såfremt Young Boys slutter blandt de 4 nedrykkere skal nr. 9 i pulje 3 møde nr. 9 i pulje 4 om den sidste plads i danmarksserien.   

Vardes trup til kampen er som følger: Lasse T. Kristiansen, Mads Bonnén, Nichlas Tange, Burak Bozdemir, Kasper Nissen, Lasse Holm, Simon Matras, Christoffer Stryhn, Bogi Høgnason Eriksen, Malthe Kilmark, Jonas Alsted, Simon Jelstrup, Niclas Holm, Mathias van Beest, Kasper Køhlert, Rasmus Bornhøft samt Søren Hermansen.

 

Den 15. April 2022 af Ejgil Gammelgaard