Optakt Varde – Otterup

Vardes 2. divisionshold møder lørdag eftermiddag kl. 15.00 Otterup på Sydbank Stadion.

Begge hold indledte sæsonen med uafgjort. Otterup mødte hjemme Skovbakken, hvor kampen endte 1-1, efter en sen scoring af hjemmeholdets Marc Christensen. På Sydbank Stadion sluttede kampen mod nyoprykkerne fra FC Skanderborg 2-2  efter en intens og seværdig kamp, hvor hjemmeholdet måtte spille de sidste 20 minutter med en mand i undertal, som følge af udvisningen af Rasmus Jessen

Otterup har oprustet i sommerpausen med tilgang af forsvarsspillerne Marc Christensen fra OKS og Benjamin Feldballe fra Næsby, samt offensivspillerne Anders Lagoni og Anis Cengic, begge fra Middelfart. Der er således ingen tvivl om at det er et væsentlig stærkere nordfynsk mandskab der møder op på Sydbank Stadion lørdag, end det hold som Varde slog 3-0 i forårets kamp på Otterup Stadion. 

Hjemmeholdet, som vel stiller med den yngste Varde-trup nogensinde til en 2. divisionskamp, skal forsøge at finde de gode takter fra 1. halvleg i kampen mod Skanderborg, hvor pasningsspillet især den sidste halve time fungerede rigtig flot. Endvidere skal der bedre styr på standardsituationerne, som kostede 2 mål i premierekampen.

Cheftræner Jørn Bach er da også optimist forud for kampen. ”Selv om fynboerne er  fysisk stærkere end vores nye ”babyhold”, så er jeg sikker på at spillerne er i stand til at hente de 3 points. Spillemæssigt har vi en utrolig talentfuld trup, som arbejder hårdt for sagen til træning. Selvfølgelig mangler vi anfører Rasmus Jessen i den bagerste kæde, men jeg er overbevist om, at Jakob Riber og rutineredeNicolai Lewandowskinok skal klare paragrafferne og finde sammen i et godt samarbejde”. 

Hjemmeholdets seneste nederlag på Sydbank Stadion daterer sig tilbage til den 20. August 2011, hvor netop dagens modstander Otterup vandt 1-0 på et yderst flot frisparksmål af Anis Cengic. Dette nederlag er i øvrigt den eneste gang, hvor Otterup har besejret Varde. De øvrige 5 opgør i 2. division er endt med 3 sejre til Varde, mens 2 kampe er endt uafgjort. Statistikken peger således i retning af en Varde sejr, men det kræver uden tvivl hårdt arbejde gennem alle 90 minutter.  

Til kampen må Varde se bort fra karantæneramte Rasmus Jessen, samt de langtidsskadede Stephen Jørgensen og Søren Nørgreen. Derimod er Niklas Fyhn klar til at debutere efter udstået karantæne, ligesom Steffen Andersen vender tilbage efter sin ledbåndsskade. Målmanden Jonas Klindt Christensen er for første gang udtaget til truppen, mens Marc Simested, Lennart Borgvardt og Morten Gregersen denne weekend er med JS-holdet i premierekampen mod Haderslev.      

 Vardes trup: Andre Christiansen, Nicolai Lewandowski, Niklas Fyhn, Kasper Køhlert, Steffen Andersen, Jesper Svennesen, Martin Thomsen, Morten Smidt, Rasmus Lindhardt, Jakob Riber, Kristian Skov, Rasmus Harm, Morten Eggert Nielsen, Esben Lauridsen og Jonas Flindt Christensen.

 

10. August 2012 af Ejgil Gammelgaard