Optakt Varde – Næstved

 

Det er top mod bund når Næstved Boldklub og Varde IF Elite lørdag eftermiddag kl. 15.00 tørner sammen på Sydbank Stadion.

Næstved Boldklub blev stiftet i 1996 og er den professionelle overbygning af moderklubben Næstved Idræts Forening. En traditionsrig klub med en stolte minder op gennem 1970´erne, 1980´erne og begyndelsen af 1990´erne. I denne periode blev det til 4 gange bronzemedaljer, 2 gange sølvmedaljer og sidst pokalfinale mod Brøndby i 1994, hvor holdet tabte 3-1 efter straffesparkskonkurence.

I denne sæson er holdet placeret i 2. division vest efter eget ønske, og foreløbig er oprykningsforhåbninger særdeles intakte for de “Grønne” fra Sydsjælland. Holdet indtager 1. pladsen i rækken med et forspring på 2 points ned til Marienlyst, som er holdets eneste reelle udfordrer til oprykningspladsen.

Cheftræner Mogens Krogh råder da også over en meget stærk trup, hvor ikke mindst offensiven er frygtindgydende. Holdets store profil og kreatør er den 24-årige falstring Mikkel Rygaard med en fortid som ungdomsspiller i Charlton, hertil kommer den 25-årige Kevin Bechmann Timm med en fortid i Esbjerg fB, hvor han dog havde begrænset succes i årene 2009-2012, 23-årige Stefan Nygaard, som voldte Varde store problemer i efterårets kamp i Næstved samt endelig den 22-årige amerikaner Sammy Adjei, som Næstved hentede i FC Sydvest i vinterpausen. Der er således ingen tvivl om, at Varde defensiven får en travl eftermiddag.

Til kampen må Næstved undvære forsvarsspilleren Kasper Mertz, der er skadet samt midtbanespilleren Jannik Zimling, der er karantæneramt.

Hos hjemmeholdet, der nu er uden ligasejre i 17 kampe erkender cheftræner Søren Pallesen da også, at holdet er i en særdeles vanskelig situation, og at den formodentligt står på DS fodbold til efteråret.

“Vi har tidligere haft meget fokus på at få de sejre, som vi jo skal bruge, hvis vi skal blive oppe. Det kostede blandt andet i Skovbakken, hvor vi satsede benhårdt til sidst og blev straffet for det. Tilgangen er nu en lidt andet, hvor vi går efter at levere nogle ordentlige præstationer, og undgå flere off days som i seneste hjemmekamp mod Kolding Boldklub”.

“Vi har dog ikke opgivet håbet, men er heller ikke naive. Der er 12 points op til play-off pladsen med kun 8 kampe igen. Det er næsten umuligt, så vi tager én kamp af gangen, hvor vi skal kunne se hinanden i øjnene efter kampen, så må vi se hvor langt det rækker, slutter cheftræneren.

Til kampen må Varde undvære Jeppe Carstensen og Morten Smidt, som begge er ude med skader. Ellers har truppen følgende udseende: Jørgen Simon Jørgensen, Kristoffer Sørensen, Mikkel Knudsen, Martin Thomsen, Jesper Svennesen, Esben Lauridsen, Michael Rødgaard, Jesper Lund, Daniel Eugster, Søren Pallesen, Mikkel Rohde, Victor Wagner, Kasper Køhlert, Jonas Gejel Hansen, Jonas Flindt-Christense og Nicolaj Andreasen.

 

8. Maj 2015 af Ejgil Gammelgaard