Optakt Varde – Næsby

Nr. 1 og 2 i tabellen mødes i lørdagens topkamp på Sydbank Stadion med kampstart kl. 15.00.

Inden kampen har Varde et forspring på 2 points ned til oprykningsfavoritterne fra Næsby Boldklub og kan med en sejr lægge yderligere afstand til konkurrenterne om oprykningspladsen til 2. division.  

Fynboerne måtte forlade divisionsrækkerne i sidste sæson efter at have været fast inventar i 2. division igennem mange år. Trods et godt forår, hvor det blev til 27 points for 16 kampe måtte holdet lige netop se sig slået i nedrykningskampen. Ambitionerne for indeværende sæson har da også helt entydige: Oprykning, kombineret med udvikling og fremgang.

De to hold er kommet nogenlunde ens fra start i foråret med henholdsvis 7 og 6 points. Hjemmeholdet tabte som bekendt premierekampen til Hedensted med 2-1, mens Næsby måtte nøjes med 1-1 mod Silkeborg KFUM. I sidste runde vandt fynboerne komfortabelt med 3-0 over bundproppen Viborg FF, som Varde slog med 4-0 weekenden før.

Ifølge cheftræner Søren Pallesen ser holdet meget frem til opgøret, der samtidig markerer, at to tredjedele af sæsonen er spillet færdig: ”Vi har som sådan ikke forberedt os anderledes til denne kamp end vi plejer, men jeg må indrømme, at den nok betyder lidt mere end de fleste andre kampe” lyder det fra cheftræneren.

”I tilfælde af en hjemmesejr vil vi være 5 points foran Næsby og der vil helt sikkert blive talt mere om chancerne for oprykning i klubben, hvilket i så fald også vil være målsætningen for sæsonen, slutter cheftræneren”.   

Sportschef Claus Holm ser ligeledes frem til kampen mellem rækkens 2 mest scorende hold, men lægger ikke skjul på, at han stadigvæk ser Næsby som favoritter til oprykningen: Næsby er et gennemrutineret hold med masser af divisionserfaring, men vi vil kæmpe til det sidste med vores unge hold, som har vist, at de kan være med både taktisk og fodboldmæssigt – og så må vi ikke glemme, at vi stadigvæk ligger nr. 1 i tabellen og den vil vi fastholde” lyder det fra sportschefen.     

Den omvendte kamp i Næsby i efteråret endte med en fortjent sejr til hjemmeholdet på 1-0, men her måtte Varde spille med en mand i undertal de sidste 70 minutter, efter Nikolaj Andreasens udvisning. 

Til dagens kamp er stortalentet Kenneth Kruse tilbage i truppen efter en enkelt kamps fravær og afløser Søren Jelstrup. Derimod er Anders Egholm tvivlsom, og Bogi Høgnason Eriksen indgår i truppen. 

Vardes trup: Sune Nissen, Kristoffer Sørensen, Joachim Puggard, Mikkel Knudsen, Nikolaj Andreasen, Kenneth Kruse, Mathias Backs, Daniel Kristiansen, Mikkel Rohde, Mathias Nielsen, Anders egholm, Lasse Holm, Peter Brix, Bogi Høgnason Eriksen, Rene B. Jørgensen og Mikkel Møller Simonsen.

 

Den 12. April 2019 af Ejgil Gammelgaard