Optakt Varde – Marstal/Rise

Vardes DS-Hold indleder forårssæsonen 2. Påskedag, kl. 14.30, hvor Marstal/Rise (Ærøs stolthed” gæster Sydbank Stadion.

Efter næsten 5 måneders turneringspause skal der igen kæmpes om livsvigtige points, og da begge klubber er placeret i den nederste halvdel af rækken, lægges der ud med et særdeles vigtigt og spændende opgør mellem rækkens nr. 8 og nr. 10.

Som følge af at danmarksserien med virkning fra sæsonen 2016/17 kommer til at bestå af 4 puljer med 10 hold i hver med en fast geografisk fordeling med 20 hold øst for Storebælt og 20 hold vest for Storebælt afvikles denne sæson efter en overgangsmodel.

I indeværende sæson er der i alt 5 oprykkere til 2 division – nr. 1 i hver af de 3 puljer samt de 2 bedste hold i et oprykningsspil mellem de næstbedst placerede oprykningsberettigede hold i hver af de 3 puljer.

Nedrykningen omfatter 12 hold (som udgangspunkt nr. 11, 12, 13 og 14 fra hver af de 3 puljer). Da der fra sæsonstarten 2016 imidlertid skal være 20 klubber fra henholdsvis øst for Storebælt og 20 klubber vest for Storebælt i danmarksserien, er scenariet ret uoverskueligt og afhænger af, hvilke 2 hold der rykker ud af 2. division, hvilke 5 hold der rykker op fra DS samt hvilke 12 seriehold, der rykker op fra de lokale serier til DS. ”Worst case” scenariet indebærer, at vest-hold placeret dårligere end nr. 7 i pulje 2 rykker ud, mens ”best case” scenariet indebærer at kun 5 vest-hold må rykke ud fra pulje 2 og pulje 3 efter sammenligning af placering/antal points/målscore.

Marstal/Rise har siden 2007 fungeret som en delvis fusion mellem fodboldafdelingerne i klubberne Marstal IF og Rise Skytte- og Idrætsforening (RSI). Klubben rykkede op i danmarksserien i 2012, og har i de 3 foregående sæsoner i DS pulje 2 placeret sig midt i rækken. Hjemmekampene spilles på Marstal Stadion foran et talstærkt entusiastisk publikum, mens træningen foregår i Svendborg, da stort set alle spillere bor på Fyn, men med tilknytning til Ærø.

Ifølge cheftræner Søren Pallesen har opstartsfasen været super god for Varde truppen med 8 testmodstandere, som har budt på varierende udfordringer. ”Bortset fra 3 halvlege er udfordringerne løst på flotteste vis. Målsætningen drejer sig i første omgang udelukkende om overlevelse, men når den er på plads har vi en trup, der står godt rustet til næste sæson, og bør kunne spille med om oprykning”.

”Den første kamp er altid svær og det gør bestemt ikke opgaven nemmere, at Marstal/Rise er et sammentømret hold med klare rollefordelinger. Desværre må vi undvære Gustav Vind, som er ude hele foråret med en alvorlig knæskade, mens Steffen Andersen er på vej tilbage efter en skadespause og Jesper Lund vender tilbage i begyndelsen af April fra Politiskolen i København, begge med særlige kompetencer, som supplerer den unge trup rigtig godt, så jeg er særdeles optimistisk forud for sæsonen”, lyder det fra cheftræneren.

Følgende 14 spillere er udtaget til kampen: Mads Falk Knudsen, Kristoffer Sørensen, Thomas Kirkegaard Jensen, Mikkel Knudsen, Mathias Backs, Lasse Holm, Morten Smidt, Niclas Holm, Emil Rindom Hansen, Daniel Kristiansen, Dogan Özcelik, Nicolaj Andreasen, Sune Nissen og Joachim Puggaard. Der er således 2 debutanter i truppen, Dogan Özcelik og Joachim Puggaard.

 

27/3-2016 af Ejgil Gammelgaard