Optakt Varde – Marienlyst

Så er der igen DS-fodbold på Sydbank Stadion, når Varde lørdag tager imod BK Marienlyst med kampstart kl. 15.00.

BK Marienlyst blev stiftet som en ren fodboldklub i 1922, men i 1976 kom Volleyball afdelingen til, som har været en af de mest succesrige på herresiden de senere år. Klubben har således vundet 9 danmarksmesterskaber i perioden 2005 til 2017.

På fodboldsiden har klubben ligeledes haft sin storhedstid de sidste 10 år, hvor klubben havde et enkelt år i den næstbedste række i sæsonen 2013/14. Ellers har klubben været fast inventar i 2. division siden oprykningen i sæsonen 2010/11, men måtte forlade divisionsrækkerne efter forrige sæson, hvor man sluttede sidst i kvalifikationsrækken.

I sæsonen 2019/20 mødtes de to hold 2 gange, hvor det endte med en hjemmesejr på 2-1 til Varde i det første opgør mens opgøret i Odense endte 2-2, hvor hjemmeholdet udlignede 5 minutter inde i dommerens tillægstid.    

Fynboerne indledte sæsonen med et nederlag på 1-0 i lokalopgøret mod B1913, hvorefter det blev til 5 sejre på stribe inden holdet i sidste weekend tabte med 4-3 hjemme til Hedensted.

For Varde gælder det om at komme tilbage på sporet efter kun et enkelt point i de seneste 3 kampe. Cheftræner Søren Pallesen har tiltro til, at det kommer til at ske i lørdagens kamp: ”I Marienlyst møder vi et godt spillende mandskab med masser af kvalitet, men det mener jeg passer os godt i den nuværende situation. Det er altid nemmere at spille godt mod gode modstandere, da man automatisk får mere plads at spille på, og det håber jeg på at vi kan udnytte”.

”Når det er sagt, er det selvfølgelig vigtigt at vi igen får lukket af bagude, og det skal alle 11 hjælpe med til. Derfor forventer jeg et Varde hold, der står sammen i kæderne, og som samtidig er parate til at ”redde røven” på sin sidemakker”, fortsætter cheftræneren.        

”Vi havde selvfølgelig håbet på, at opgøret kunne kaldes et topopgør, men sådan ser verden ikke ud lige nu. Vi har været igennem en hård periode med mange skader, hvilket har medført, at spillet har været lidt hakkende med et pointmæssigt skuffende udbytte. Heldigvis er der dog lys forude. De skadede spilere er så småt ved at vende tilbage, samtidig med at vi har fået testet hele truppen og heriblandt flere af de unge talenter af egen avl”, slutter cheftræneren.      

Hos Varde er Viktor Skovby og Jonas Gejel Hansen tilbage i truppen efter skader, mens Lasse Holm er klar igen efter udstået karantæne. Vardea trup hra følgende udseende:

Lasse T. Kristiansen, Kristoffer Sørensen, Viktor Skovby, Søren Jelstrup, Lasse Holm, Peter “AG” Andersen, Jonas Gejel Hansen, Mikkel Blåholm, Simon Jelstrup, Mikkel Fischer, Niclas Holm, Jesper “mc” Christiansen, Jeppe Aarhus, Nicolaj Forst, Nikolaj Andreasen og Joachim Puggaard. 

 

Den 2. Oktober 2020 af Ejgil Gammelgaard