Optakt Varde – Lindholm

Jesper Lund indgår i truppen for første gang i foråret

Lørdag kl. 15.00 spiller Vardes 2. divisionshold mod Lindholm IF på Sydbank Stadion. Dagens modstander Lindholm er hjemmehørende i Nørresundby og blev stiftet tilbage i 1935

Mens hjemmeholdet ligger på en lun 3. plads i rækken frister nordjyderne en placering lige over stregen, med et point mere end Brabrand på 4. sidstepladsen. Der er således ingen tvivl, at dagens modstander vil kæmpe med næb og klør for at få point(s) med hjem til det nordjyske.

Lindholm har haft en lidt skuffende forårssæson, hvor det kun er blevet til 2 sejre over henholdsvis LFA og Viby, begge på udebane, 2 uafgjorte opgør mod Svendborg og Kjellerup samt 7 nederlag. Holdet har således tabt de seneste 3 kampe, hvor det i sidste weekend blev til et 0-2 nederlag hjemme mod Otterup, som herved overhalede Lindholm i tabellen.

Gæsterne er et typisk omstillingshold, som henter langt de fleste points på fremmedgræs. Derimod har holdet det noget vanskeligere, når man vil forsøge at være spilstyrende. Med de seneste 3 indbyrdes kampe i mente, er det ikke et hold der ligger fantastisk til Varde. I sidste sæson blev begge kampe tabt med cifrene 3-0, mens opgøret i Nørresundby i efteråret endte 0-0.       

Hjemmeholdet er i gang med en forrygende halvsæson, hvor holdet fortsat er ubesejret i 11 kampe med 6 sejre og 5 uafgjorte til følge. Senest var det Thisted, der sidste lørdag måtte vende snuden hjemad med et nederlag på 2-1 efter et særdeles underholdende og tæt opgør på Sydbank Stadion. Med sejren tilbageerobrede Varde 3. pladsen, som man vil gøre alt for at beholde sæsonen ud.   

Anfører Rasmus Jessen er forud for kampen da også helt på det rene med, at man ubetinget går efter alle 3 points, men at det ikke bliver let. ” Siden Lindholm er kommet i 2. division har vi fået 1 sølle point mod dem og aldrig formået at score imod dem. Det vil vi gerne lave om på, men man skal have respekt for et hold i Lindholms situation, der er presset for at få point i nedrykningskampen. Jeg er ikke tvivl om, at de vil slås med alle midler for overlevelse så nogen walk-over bliver det i hvert fald ikke”, udtaler således anføreren.  

Hos Varde er Tommy Ladefoged stadig karantæneramt, således at målet igen vogtes af Marc Simested, der gjorde det aldeles glimrende mod Thisted. Derudover må Varde ligeledes undvære Søren Nørgreen og Steffen Andersen, der begge fortsat er skadede. Jesper Lund, som sidste weekend scorede 3 gange i JS-kampen mod Hatting/Torsted er for første gang i foråret indlemmet i truppen. Han erstatter Rene Deigaard, som tager med reserveholdet til kampen i Aarhus mod Skovbakken.

Hele truppen er som følger: Marc Simested, Rasmus Jessen, Jesper Brinch, Kasper Køhlert, Jesper Svennesen, Jonas Sømmerly, Morten Smidt, Casper Homann, Steffen Silberbauer, Jesper Lund, Stephen Jørgensen, Rasmus Harm, Morten Eggert Nielsen, Esben Nielsen og Brian Heller.

 

1. Juni 2012 af Ejgil Gammelgaard