Optakt Varde IF vs Thisted FC

Tirsdag kl. 17:15 lægger Sydbank Stadion græs til pokalkampen i 2. runde mellem Varde IF og 2. divisionsholdet Thisted FC.

Holdet fra Thy kvalificerede sig til 2. runde med en knusende 8-0 sejr over serie 2 holdet fra Skagen IK.

Sidst de to klubber mødtes var i sæsonen 2014/15 i 2. Division, hvor Varde som bekendt rykkede ud. De to indbyrdes kampe i sæsonen endte henholdsvis 0-0 i Thisted og med en hjemmesejr på 1-0 i Varde.

De seneste 2 sæsoner har Thisted FC befundet sig i den næstbedste række, som klubben måtte vinke farvel til efter sidste sæson. Holdet er semiprofessionelt og har blandt andet den tidligere Esbjerg fB- og AC Horsens spiller Jeppe Mehl i truppen.

Som følge af nedrykningen har holdet måtte sige farvel til en række profiler i sommerpausen og målsætningen for indeværende sæson rækker da også kun til at kvalificere sig til oprykningsspillet og ikke benhårdt efter oprykning, som man går efter indenfor en 3-årsperiode.  

Efter 7 kampe er holdet da også placeret midt i rækken med 3 sejre, 3 nederlag og en enkelt uafgjort kamp. I sidste weekend måtte holdet lægge ryg til et svidende 5-1 nederlag til Middelfart.  

Varde har en rig historie i pokalturneringen. For de fleste står sejren over Brøndby i 2010 som det største øjeblik, men mange vil også huske kampene mod FC København, AGF, Sønderjyske samt senest AC Horsens, som blev tvunget ud i forlænget spilletid.

Selv om Thisted selvfølgelig er favoritter til at kvalificere sig til 3. runde tror cheftræner Søren Pallesen på chancen: ”Vi går all in mod Thisted; en kamp i 3. runde mod et superligahold, er det alle drømmer om. Jeg forventer en tæt kamp og tror vi kan presse dem. Hvis Thisted sparer nogle af sine bedste spillere, kommer de til at fortryde det”.

Varde er ubesejret i de sidste 6 kampe, så troen og selvtilliden er i top. Varde holdet er det mest scorende hold i danmarksseriens pulje 3 med 16 mål, men omvendt er Varde også det hold, der med 15 mål har lukket flest mål ind.

”Vi er for nemme at score imod, men jeg har de positive briller på, fordi vi selv er gode til at score mål for tiden”, slutter cheftræneren, som håber på mange tilskuere og en super kulisse på Sydbank Stadion til at bakke spillerne op.       

Vardes trup: Lasse T. Kristiansen, Søren Jelstrup, Simon Jelstrup, Peter Brix, Nikolaj Andreasen, Joachim Puggaard, Jesper “mc” Christiansen, Nicolaj Forst Jensen, Mikkel Blåholm, Kenneth Kruse, Kristoffer Sørensen, Mikkel Rohde, Viktor Skovby, Jeppe Aarhus, Rasmus Bornhøft og Mikkel Fischer.

 

Den 9. September 2019 af Ejgil Gammelgaard