Optakt Varde IF vs Tarup/Paarup IF

I aften kl. 19.00 spiller DS-holdet sæsonens første hjemmekamp på Sydbank Stadion. Modstanderen er Tarup/Paarup IF, som efter en enkelt sæson i 2. division er tilbage i Danmarksserien.      

Begge hold fik en skuffende start på sæsonen. Fynboerne måtte se sig slået 4-1 hjemme mod Kolding Boldklub, mens Varde som bekendt måtte bøje sig for oprykningsfavoritterne fra SfB-Oure, som hjemme på Høje Bøge Stadion vandt med  4-0.

Både Tarup/Paarup og Varde fik dog tanket selvtillid i midtugens pokalkampe, hvor fynboerne besejrede SGI fra serie 1 med hele 6-1, mens Varde besejrede Albani serieholdet Krarup/Espe med 3-2.

Ifølge cheftræner Søren Pallesen venter der publikum en lige kamp: ”SfB-Oure er i en klasse for sig, så det nederlag tager vi ikke så tungt. Tarup/Paarup derimod har jeg fuld tillid til at vi kan matche, om kampen så falder ud til vores fordel eller deres fordel afgøres af de små marginaler”.    

Angående målsætning for sæsonen er cheftræneren ikke meget for at udtale sig: “Efter vores forår er det nok lidt farligt at melde en offensiv målsætning ud. Vi skal ud at have så mange points her i starten som muligt, og så tager vi den herfra”, slutter cheftræneren.

Under alle omstændigheder har turneringsplanlægningen maget det således, at Varde efter premierekampen mod SfB-Oure møder de 3 nedrykkere fra 2. Division på stribe. Så mon ikke vi er alle er lidt klogere på holdets styrke, når de første 4 kampe er afviklet. 

Bortset fra Nicolaj Forst er hele truppen klar, som blevet slanket en anelse i forhold til sidste sæson. Anders Egholm, Mathias Nielsen, René B. Jørgensen samt Mikkel Knudsen er ikke til rådighed i efteråret. I stedet er den 19-årige offensivspiller Viktor Skovby kommet til fra Bramming Boldklub, midtbanespilleren Jesper “MC” Christiansen er kommet op fra klubbens U19 afdeling og Simon Jelstrup er klar igen, efter at have været ude hele foråret.

I indeværende sæson afvikles Danmarksserien efter en overgangsordning, som indebærer, at de 4 puljevindere skal spille om blot 3 oprykningspladser mod normalt 4 pladser, mens nedrykningen, som omfatter 8 hold, kan omfatte alt mellem 7 østhold og 1 vesthold og  omvendt. Det vil sige at man risikere at rykke ud, selv om man slutter som nr. 7 i sin pulje og tilsvarende kan redde sig, selv om man slutter som nr. 10 i puljen.

Vardes trup: Lasse T. Kristiansen, Søren Jelstrup, Kristoffer Sørensen, Peter Brix, Viktor Skovby, Mathias Backs, Lasse Holm, Kenneth Kruse, Mikkel Blåholm, Mikkel Rohde, Simon Jelstrup, Niclas Holm, Jesper “mc” Christiansen, Nikolaj Andreasen, Sune Nissen og Joachim Puggaard.

 

Den 9. August 2019 af Ejgil Gammelgaard