Optakt Varde IF vs Odder IGF

I efterårets sidste hjemmekamå møder Vardes DS-hold i morgen med kampstart kl. 15.00 Odder IGF. 

Den østjyske klub med 120 år på bagen er én af de største fodboldklubber i Jylland med mere end 1.000 medlemmer med hold i alle aldersgrupper, lige fra old-girls/old-boys til de yngste pige- og drengehold.

Varde IF og Odder IGF var sidste gang i samme turnering i sæsonen 2014/15 i 2. division Vest, hvor sæsonen som bekendt endte med nedrykning for Varde holdet. De indbyrdes kampe endte med en Odder sejr i Varde på 4-1, mens den omvendte kamp i Odder sluttede 0-0.

I denne sæson er begge klubber garanter for nogle målrige og tilskuervenlige kampe, hvilket de respektive målscorer på 27-25 og 27-26 vidner om. Det indbyrdes opgør i det første møde blev da også en målrig affære, idet kampen sluttede 3-3.  

Begge hold har hårdt brug for de 3 points med henblik på at lægge afstand til den nedre del af rækken. Hjemmeholdet har kun formodet at hente 3 points i de seneste 5 kampe, mens gæsterne med 10 points forekommer mere formstabile og senest spillede 2-2 mod det absolutte tophold SfB-Oure FA.     

Odder, som i sidste sæson spillede i 2. division, er vel det fysisk stærkeste mandskab i rækken, hvilket Varde spillerne også stiftede bekendtskab med i det sidste indbyrdes opgør i Odder. Det bliver derfor ret afgørende om hjemmeholdets vævre spillere bliver i stand til at spille bolden rundt om modstanderne.   

Indfrielse af målsætningen for efteråret kræver minimum 3 points i de sidste 2 kampe, og forhåbentlig er målsætningen på plads efter lørdagens hjemmekamp. De mange langvarige skader og udstationeringer har for alvor udfordret truppen i efteråret, som på forhånd var forholdsvis smal. Til forårssæson er Daniel Kristiansen, Simon Jelstrup, Mikkel Fischer og Mathias Backs igen til rådighed. Derimod har Sune Nissen besluttet af stoppe med fodbold på DS-plan.     

Til kampen må Varde undvære den normale 1. keeper Sune Nissen, som har sendt afbud. Han erstattes af Lasse T. Kristiansen, som hermed for første gang i efteråret er i startopstillingen i en turneringskamp. Endvidere vender Mikkel Rohde tilbage i truppen, hvor han erstatter Peter Brix, som skal forsøge at hjælpe JS-holdet til en sejr og forhåbentlig sikre holdet overlevelse i jyllandsserien. Endelig er Anders Egholm ligeledes udtaget til kampen.

Vardes trup: Lasse T. Kristiansen, Kristoffer Sørensen, Viktor Skovby, Kenneth Kruse, Anders Egholm, Mikkel Blåholm, Mikkel Rohde, Niclas Holm, Jesper “mc” Christiansen, Nicolaj Forst Jensen, Jeppe Aarhus, Nikolaj Andreasen, Joachim Puggaard, Søren Jelstrup og Rasmus Bornhøft.

 

Den 25. oktober 2019 af Ejgil Gammelgaard