Optakt Varde IF – Viborg FF

Der venter et nyt spændende opgør på Sydbank Stadion, når Vardes DS-hold i lørdagens kamp med kampstart kl. 15.00 møder bundholdet Viborg FF.

Mens profferne i Viborg FF på søndag spiller den altafgørende kamp om oprykning til Superligaen er amatørholdet i danmarksserien med blot 10 points for længst dømt til nedrykning. Holdet har dog langt fra lagt sig ned, men stædigt kæmpet videre og således slået B1913 i forrige spillerunde, mens det i sidste weekend blev til et snævert nederlag på 2-1 til et af forårets bedste hold, Silkeborg KFUM.     

For hjemmeholdet gælder det om at ryste skuffelsen over sidste weekends nederlag til Hedensted af sig. På trods af et stort spillemæssigt overtag til Varde holdet var det fuldt fortjent at Hedensted kunne trække sig ud af opgøret med en sejr på 3-1. Varde holdet magtede ikke at dirke Hedensteds solide defensiv op, og defensivt blev der simpelthen spillet med for stor risiko.

De to første opgør mod viborgenserne er endt med sikre sejre til Varde på henholdsvis 5-0 i efteråret og 4-0 i forårets anden kamp i Viborg. Så nemt går det næppe i lørdagens kamp vurderet ud fra den slingrekurs Varde-holdet har fulgt i foråret.

Til kampen er Joachim Puggaard igen til rådighed efter overstået karantæne, og må formødes at træde ind i 3-backskæden. Hermed kan Mikkel Rohde rykkes frem på den centrale midtbane, hvor hans kreative evner bedst kommer til udtryk.      

Forhåbentlig kan holdet genfinde efterårets takter i de sidste to hjemmekampe inden holdet slutter af med udekampen mod Næsby, som sammen med forårets hold SfB-Oure FA er i en tæt kamp om oprykningspladsen til 2. division, hvor kun et enkelt point skiller holdene. Da oprykningen formodentlig først afgøres i sidste spillerunde venter der spillerne en særdeles spændende kamp i Næsby med masser af tilskuere på lægterne.       

Kigger man på nedrykningsspillet fra 2. division er det overvejende sandsynligt, at der rykker 3 hold og måske 4 hold ud fra Vestdanmark. Det betyder i førstnævnte scenarie, at nr. tredjesidst i DS pulje 3 og 4 skal spille om den sidste DS-plads, og i sidstnævnte scenarie at nr. tredjesidst i såvel pulje 3 som pulje 4 rykker direkte ned i de lokale serier.   

Det betyder at danmarksseriens pulje 3 i den kommende sæson formodentlig igen kommer til at bestå af 5 fynske hold og 5 jyske hold, hvoraf 5 eller 6 hold vil være gengangere fra indeværende sæson.   

Varde stiller med følgende trup til kampen: Lasse T. Kristiansen, Søren Jelstrup, Kristoffer Sørensen, Peter Brix, Mikkel Knudsen, Mathias Backs, Lasse Holm, Kenneth Kruse, Anders Egholm, Mikkel Blåholm, Mikkel Rohde, René B. Jørgensen, Niclas Holm, Mathias Nielsen, Nicolaj Forst, Nikolaj Andreasen, Sune Nissen og Joachim Puggaard.

 

Den 31. Maj 2019 af Ejgil Gammelgaard