Optakt Varde IF – Tarup/Paarup IF

Efter 2 udekampe i træk er der igen DS-fodbold på Sydbank Stadion, hvor Varde i lørdagens kamp kl. 15.00 får besøg af Tarup/Paarup IF (TPI).

Gæsterne fra Tarup/Paarup IF befinder sig på næstsidste pladsen med 19 point for 21 kampe, 2 points færre end Varde, der ligger lige over på 8. pladsen. Begge hold har i forårets første syv kampe hentet blot fire points, så der er lagt op til et uhyre spændende opgør i subbunden.  

De fire points til TPI er kommet i land via en 2-1 sejr hjemme i Paarup Parken over Marienlyst i starten af april måned. Herefter fulgte 4 nederlag på stribe. Først blev til et nederlag til Hedensted på 2-4, herefter fulgte tre nederlag, alle med cifrene 1-2 til henholdsvis OKS, SfB/Oure og B.1909, mens det i sidste weekend blev til et enkelt point ude mod B1913, hvor kampen endte 1-1. De tætte kampe, hvoraf hovedparten er tabt, vidner om et hold som bestemt har sine styrker, men som nok har haft en smule mere stolpe ud, end stolpe ind. 

For Varde gælder det først og fremmest om at revanchere sig for en halvdårlig indsats i sidste weekend´s 1-1 kamp mod FC Sydvest samt hente forårets første sejr, som har ventet længe på sig.

Defensiven har fungeret upåklageligt, hvor der i de syv spillede kamp kun er lukket 5 mål ind. Derimod er offensiven slet ikke kommet gang, hvor det kun er blevet til 2 mål samtidig med, at antallet af reelle målchancer har været yderst begrænset.

Til kampen er angriberen Kasper Nissen blevet klar igen efter sin lårskade og erstatter Niclas Holm. Lad os håbe at Nissen kan fortsætte de gode takter han viste den første halve time i den seneste kamp mod SfB-Oure inden han måtte udgå med en skade og endelig få hul på scoringsbylden.   

Endvidere må Varde undvære Martin Thomsen, som er i karantæne efter udvisningen i Tønder. Han erstattes af Viktor Wagner, som dermed er med for første gang i foråret efter en langvarig skade. Endelig er der afbud fra Simon Jelstrup.

I kvalifikationsspillet til 3. division ligger Young Boys (tidl. Silkeborg KFUM) fortsat på 1. pladsen, med 4 points ned Karlslunde på den øverste nedrykningsplads. Det ser således fortsat ud til, at der kun bliver 1 nedrykker fra hver af de to DS puljer vest for Storebælt.  

Til kampen stiller Varde med følgende trup: Lasse T. Kristiansen, Mads Bonnén, Kasper Søndergaard, Viktor Wagner, Peter Brix, Niclas Tange, Burak Bozdemir, Kasper Nissen, Lasse Holm, Simon Matras, Malthe Kilmark, Jonas Alsted, Mathias van Beest, Kasper Køhlert, Andreas Blåholm samt Søren Hermansen.

 

Den 13. Maj 2022 af Ejgil Gammelgaard