Optakt Varde IF – SfB-Oure FA

I efterårets sidste hjemmekamp på Sydbank Stadion møder Varde lørdag eftermiddag kl. 15.00 i et nyt topbrag overbygningsklubben SfB – Oure FA.

Fynboerne stiller med næsten det samme mandskab som Oure Fodbold Akademi i sidste sæson, men nu suppleret med Svendborg fB´s organisatoriske erfaring fra divisionsrækkerne. Da begge hold prioriterer teknisk offensiv fodbold, venter der helt sikkert en livlig kamp, hvor det nemt bliver de små marginaler der afgør udfaldet.

Fynboerne møder op til kampen med nederlag i de to seneste kampe, og har på 4. pladsen 6 points op til Varde på 1. pladsen. Et nederlag vil derfor hægte fynboerne alvorligt af i toppen af rækken, mens en sejr som minimum vil indsnævre afstanden til 1. pladsen til 4 points. I sidste spillerunde tabte fynboerne hjemme med 2-1 til kriseramte B1909, mens det runden forinden blev til et nederlag på 3-1 ude til Næsby.

Omvendt gælder det for hjemmeholdet om at fastholde duksepladsen op til vinterpausen, inden den endelige jagt på oprykning går ind i Marts, og i modsætning til fynboerne kommer Varde med sejre i de to seneste kampe.

Det første møde i sæsonen mellem de to hold i Svendborg endte med en fortjent sejr til fynboerne på 2-1, selv om Varde var tæt på at hente det ene point i dommerens tillægstid. Varde var gevaldigt på hælene de første 45 minutter, og slap billigt med kun at bagud med 2-0 efter de første 45 minutter. Heldigvis blev der rettet op på fejlene i pausen, som var en lige forestilling, men desværre var det først i slutminutterne, at reduceringen til 2-1 faldt.

I Varde lejren forventes der en svær kamp. ”Fynboerne er skarpe i offensiven, men defensiven kan bestemt trues”, lyder det fra hjemmeholdets Peter Brix, som fortsætter: ”Jeg forventer at vi går ud og leverer en god indsats, der skal resultere i en sejr. Og så håber jeg, at der kommer mange mennesker på lægterne og støtter os i den sidste hjemmekamp i efteråret”.

I modsætning til sidste weekend, hvor Varde var alvorligt ramt af såvel skader som afbud er hele truppen med undtagelse af Niclas Holm fit for fight til lørdagens opgør. Det betyder, at såvel Mikkel Knudsen, Nicolaj Forst samt Joachim Puggaard er tilbage i truppen, som endvidere er suppleret med Lasse T. Kristiansen og Kenneth Kruse.

Vardes trup til kampen: Lasse T. Kristiansen, Søren Jelstrup, Kristoffer Sørensen, Peter Brix, Mikkel Knudsen, Mathias Backs, Lasse Holm, Kenneth Kruse, Mikkel Blåholm, Mikkel Rohde, Simon Jelstrup, Rasmus “mc” Christiansen, Jakob Andreasen, Nicolaj Forst Jensen, Bogi Høgnason Eriksen, Nikolaj Andreasen, Sune Nissen og Joachim Puggaard.

 

Den 26. Oktober 2018 af Ejgil Gammelgaard