Optakt Varde IF – Otterup B&IK

Lørdag kl. 15.00 venter et nyt spændende opgør på Sydbank Stadion, hvor Varde møder et andet af de nye hold i rækken, nemlig Otterup B&IK, som suverænt sikrede sig oprykning fra Fynsserien i sidste sæson.

Truppen er bevaret intakt efter oprykningen og med enkelte tilgange. I følge cheftræner Chris Margaard, som er i gang med sin 4. sæson i klubben, er måden at vinde på lige så vigtig som at sejre: ”Spilkonceptet ud fra et 4:3:3 system skal gerne give mange mål og for tilskuerne et seværdigt og underholdende spil”, lyder det fra cheftræneren, som dog er bevidst om, at modstanden vil blive skærpet i danmarksserien, og at kravet til fysik især i felterne øges.

Holdet har fået en pæn start på sæsonen, hvor det blev til sejre i de to første kampe, og bortset set fra nederlaget på 1-5 hjemme til Næsby, har holdet spillet meget jævnbyrdige kampe, hvoraf 3 af de sidste 5 er endt uafgjort. Holdets målsætning er at udvikle den enkelte spiller, selve spillestilen samt en god placering.

Sidst Otterup og Varde tørnede sammen var i de fire sæsoner 2009/2013, hvor begge hold spillede i 2. division. Begge hold rykkede ud af 2. division i sæsonen 2012/13, men hvor Varde efterfølgende har spillet i danmarksserien og en enkelt sæson i 2. division, har Otterup været nede at vende i Fynsserien i 3 sæsoner inden det blev til oprykning efter sidste sæson.

For Varde-holdet gælder det om ride videre på den positive bølge med storsejre i de to sidste runder og cementere førstepladsen, hvor der før weekendens runde er 5 points ned til Næsby og B1913 på en delt 2. plads.

Til kampen må hjemmeholdet desværre undvære Mikkel Knudsen, som normalt spiller på sekser positionen. I stedet ventes Nicolaj Forst Jensen at indtage denne position, hvilket giver plads i startelleveren til enten Søren Jelstrup eller Rasmus ”mc” Christiansen på venstre kant.

”Med den bredde vi har i truppen i efteråret bør det ikke være et problem at vi til kampen må undvære både Niclas Holm og Mikkel Knudsen. Vi forsøger med lidt rotation at holde alle mand skarpe, så jeg har fuld tillid til afløserne” lyder det fra cheftræner Søren Pallesen.

Endvidere glæder det cheftræneren, at det spillemæssige overtag i kampene ligeledes har medført at holdet får langt færre advarsler end i de foregående sæsoner: ”På den måde sikrer vi, at vi undgår karantæner og er i stand til at bevare bredden hele sæsonen igennem”.

Vardes trup til kampen: Lasse T. Kristiansen, Søren Jelstrup, Kristoffer Sørensen, Peter Brix, Mathias Backs, Lasse Holm, Mikkel Blåholm, Mikkel Rohde, Simon Jelstrup, Rasmus “mc” Christiansen, Jakob Andreasen, Nicolaj Forst, Nicolaj Andreasen, Sune Nissen og Joachim Puggaard.

 

Den 21.September 2018 af Ejgil Gammelgaard