Optakt Varde IF – Otterup B & IK

Mathias Backs spiller kamp nr. 100 på Vardes 1. hold

Lørdag kl. 12:30 spiller DS-holdet den sidste hjemmekamp i foråret på Sydbank Stadion, hvor holdet møder Otterup Bold- & Idrætsklub.

Fynboerne har klaret sig ganske pænt efter oprykningen fra Albani-serien i sidste sæson, men er før de sidste to spillerunder endnu ikke helt fri af nedrykningsfaren. Holdet har et forspring på 4 points ned til B1913 på 3. sidstepladsen, men da der rykker minimum 3 hold og muligvis 4 vest-hold ud af 2. division skal nr. 3. sidst som minimum spille en kvalifikationskamp mod nr. 3. sidst i pulje 4 og i værste tilfælde bliver der tale om direkte nedrykning.    

Fynboerne har derfor mest at spille for, men mon ikke Varde holdet vil gøre alt for at slutte en skuffende forårssæson af med at vinde den tredje hjemmesejr på stribe. Med en sejr vil holdet ligeledes sikre sig en samlet placering som nr. 3 i rækken.

De to hold plejer at levere nogle spændende og jævnbyrdige kampe. Kampen i efteråret i Varde endte 1-1, mens forårets kamp i Otterup endte med en sejr til Varde efter en vanvittig afslutning. Med godt et kvarter tilbage af kampen var Varde nede med 0-2, men på et mål 5 minutter inde i tillægstiden scorede Mathias Nielsen sejrsmålet til 3-2.   

Begge hold vandt deres respektive kampe i sidste weekend. Fynboerne besejrede ude Hedensted med 2-1 i det vigtige opgør i den nedre del af rækken, mens hjemmeholdet vandt en pligtsejr på 2-1 over bundproppen i rækken, Viborg FF. Her leverede Varde holdet en glimrende 1. halvleg og burde have lukket kampen med en føring på 4 eller 5-1 ved halvleg, mens de sidste 45 minutter ikke er noget at skrive om. 

For et par af Varde spillerne er der tale om den sidste hjemmekamp i denne omgang. Lasse Holm tager til Aarhus for at læse videre, mens Mikkel Knudsen ønsker at trappe ned, men fortsat vil være spiller i Varde IF. Rasmus ”mc” Christiansen, som har være skulderskadet hele foråret, drager ligeledes til Aarhus for at læse videre.  

Hos hjemmeholdet spiller 23-årige Mathias Backs sin kamp nr. 100. Backs debuterede for Varde holdet den 8. august 2015, hvor holdet tabte udekampen til Marstal-Rise med 3-2. Foreløbig er det blevet til 34 scoringer, hvoraf de 11 er faldet i indeværende sæson, hvilket gør ham til holdets topscorer. 

Mathias Backs startede med at spille fodbold i Boldklubben Klitten i Hvide Sande. Herefter gik turen til Ringkøbing IF, inden et år på Sportscollege i Horsens, hvor han spillede for AC Horsens. De sidste 2 år som ungdomsspiller blev tilbragt i EfB inden skiftet til Varde IF.

Vardes trup til kampen: Sune Nissen, Søren Jelstrup, Kristoffer Sørensen, Mikkel Knudsen, Lasse Holm, Mathias Backs, Kenneth Kruse, Mikkel Rohde, René B. Jørgensen, Niclas Holm, Nicolaj Forst, Mathias Nielsen, Nikolaj Andreasen og Joachim Puggaard.

 

Den 7. Juni 2019 af Ejgil Gammelgaard