Optakt Varde IF – OKS

Lørdag venter en ny spændende opgave for Vardes DS-hold, når OKS er modstanderen på Sydbank Stadion med kampstart kl. 15.00

Fynboernes hjemmebane, OKSon Park, var i 1980’erne hjemsted for fodbold på højeste niveau. I 1979 rykkede OKS for første gang nogensinde op i det, der dengang hed 3. division – den tredjebedste række i Danmark – og allerede året efter befandt man sig pludselig i den næstbedste række og stod på tærsklen til at være med i det fineste danske fodboldselskab. Her formåede man at blive liggende i flere år. I 1990 rykkede OKS ned til tredjeøverste niveau. Herefter fik klubben økonomiske problemer og begyndte langsomt men sikkert sin deroute til seriefodbolden.

OKS har siden “storhedstiden” dengang – primært levet en tilværelse i Danmarks- og Fynsserien, hvor holdet nu er i gang med den 3. sæson i danmarksserien efter oprykningen i 2019. I sidste sæson kvalificerede holdet sig til oprykningsspillet fra DS til 3. Division, da holdet på en bedre målscore end Varde akkurat klemte sig ind på 4. pladsen efter grundspillet.   

Gæsterne har mistet nogle markante profiler i sommerpausen, her i blandt holdets suveræne topscorer i sidste sæson Alexander Mose-Johansen, men holdet er alligevel kommet godt fra start og ligger før lørdagens kamp på 2. pladsen med 13 points. Der er dog tale om et tæt midterfelt, hvor kun 7 points skiller nr.2 OKS og nr. 9 Hedensted. Derimod har SfB-Oure FA skilt sig ud i toppen med fuldt hus 21 points, mens B1909 ligger isoleret i bunden med et enkelt point.  

Op til kampen har OKS foretaget en rokade på trænersiden. Den hidtidige cheftræner René Lindhardt stopper sin trænergerning i OKS til nytår på grund af manglende tid og har i ugens løb overdraget cheftræneransvaret til assistenttræner Dani Nørgaard, mens han selv varetager assistentposten året ud. Til kampen må holdet undvære den ene af holdets topscorere, nemlig Rasmus Skovgaard Jensen, der blev udvist i sidste weekend´s lokalopgør mod B1913, som endte 2-2.  

For hjemmeholdet gælder det om at fortsætte de gode takter fra sidste lørdag, hvor Hedensted i egen hule blev besejret med 1-0 efter årets bedste præstation af Varde holdet. Med sejren rykkede holdet 4 pladser i tabellen og fik lukket hullet op til midterfeltet.  

Til kampen må Varde undvære Mikkel Blåholm og Jonas Alsted, som begge er ramt af skader, samt Andreas Blåholm og Søren Hermansen, der er på studierejse. Det bekymrer nu ikke cheftræner Kasper Køhlert: ”Vi har nogle stykker der er væk med skader, sygdom og studieture, men det er ikke noget at pive over. Når nogle er væk, giver det andre chancen for at vise hvad de kan. Vi har dog stor respekt for OKS, som vi havde nogle svære kampe mod sidste sæson. Hvis vi holder vores aftaler, bringer den lyd og intensitet vi gør til træning, så får vi chancerne for at vinde kampen”.

Der er udtaget følgende trup til kampen: Lasse T. Kristiansen, Mads Bonnén, Mathias Beest, Victor Wagner, Peter Brix, Simon Olesen, Kasper Køhlert, Lasse Holm, Simon Matras, Christian Hassing, Malthe Kilmark, Simon jelstrup, Niclas Holm, Ander Lauridsen, Bogi Høgnason Eriksen og Rasmus Bornhøft.

 

Den 24. September 2021 af Ejgil Gammelgaard