Optakt Varde IF – Kolding Boldklub

Så ruller fodbolden igen og i premierekampen møder Varde lørdag med kampstart kl. 15.00 på Sydbank Stadion Kolding Boldklub.

Danmarksseriens pulje 3 forekommer som den stærkeste DS pulje i mands minde med 5 jyske og 5 fynske hold, som alle har ambitioner om at præge rækken. De fleste peger på Næsby (nedrykker fra 2. division) som oprykningsfavorit, men den nye fusionsklub på Sydfyn – Svendborg fB-Oure FA – vil utvivlsomt også være én af bejlerne sammen med oprykkerne fra Silkeborg KFUM, som har flere tidligere superligaspillere inde omkring holdet og trænerstaben.

”Forhåbentligt kan vi bygge videre på den fremragende sæson fra foråret og etablere os i den øverste del af rækken”, lyder det fra sportschef Claus Holm, som forventer en særdeles jævnbyrdig række, hvor ingen hold som i de foregående år vil skille sig ud i hverken toppen eller bunden af rækken. ”Jeg forventer at der vil være spænding hele vejen igennem, og at såvel oprykning som nedrykning først afgøres i de sidste spillerunder”, slutter Claus Holm.

Kolding Boldklub og Varde kender efterhånden hinanden ind og ud, og spiller sædvanligvis meget tætte kampe mod hinanden. Derfor kan der også ventes en jævnbyrdig affære, hvor dagsformen nok bliver afgørende for udfaldet.

Kolding B har haft en pæn tilgang i sommerpausen og virker umiddelbart forstærket. I den udtagne trup er der da også 4 potentielle debutanter: Keeper Jens Larsen fra Kolding IF, forsvarsspilleren Sabahoon Quame Kolding IF og senest Middelfart med masser af divisionserfaring, Faisal Nezam fra Kolding IF samt Thomas Haiker fra Vejen SF. Endvidere er Thomas Lykke Rasmussen tilbage efter et ophold i USA og forventes at blive en af profilerne på holdet.

I testkampene har Kolding B spillet 0-0 mod Lyseng fra DS og vundet 2-1 over Fredericia ff. Ifølge cheftræner Torben Mølby har defensiven været overbevisende, mens offensiven har været knap så skarp, hvor Vardes onde ånd Fiton Durguti har være fraværende og heller ikke indgår i truppen i lørdagens kamp.

Hos hjemmeholdet ser cheftræner Søren Pallesen frem til premierekampen både med spænding og nervøsitet: ”Efter en ultrakort opstart er det allerede alvor igen. Hvor gode er vi? Rækker formen? Hvor gode er de andre? Alle disse spørgsmål får vi besvaret i løbet af den næste måned”.

”I sommerpausen har vi mistet Kenneth Lund, som er taget tilbage til Ringkøbing samt Thomas Kirkegaard, der tørner ud from Bramming. Begge vil blive savnet, ikke mindst til træningspassene, hvor de har været med til at opretholde en god træningskultur. Heldigvis har vi været i stand til at rykke en håndfuld talentfulde U19 spillere op i DS-truppen, som skal lære at spille seniorfodbold enten på DS-holdet eller i serie 1” lyder det fra cheftræneren, som ikke lægger skjul på, at premierekampen bliver en svær opgave.

Hjemmeholdet stiller med følgende trup til kampen: Sune Nissen, Lasse T. Kristiansen, Kristoffer Sørensen, Nicolaj Andreasen, Joachim Puggaard, Mikkel Rohde, Mikkel Knudsen, Lasse Holm, Jakob Andreasen, Rasmus “mc” Christiansen, Mathias Backs, Niclas Holm, Viktor Hallum, Nicolai Forst og Peter Brix.

 

Den 3. august 2018 af Ejgil Gammelgaard