Optakt Varde IF – Kolding Boldklub

Kristoffer Sørensen er ude med karantæne efter udvisningen sidste lørdag mod Næsby

Påskelørdag kl. 15.00 er igen DS fodbold på Sydbank Stadion. Her tager Varde imod Kolding Boldklub, som i år kan fejre 100 års jubilæum.

De to hold har mødt hinanden masser af gange indenfor de seneste par år, og som regel i meget tætte opgør. Varde åbnede godt nok sæsonen i efteråret med en 4-1 sejr på Sydbank Stadion, men den omvendte kamp på Mosevej i Kolding endte 1-1, dog efter et massivt Varde pres den sidste halve time.

I vinterpausen har koldingenserne skiftet ud på trænerposten, hvor Torben Mølby og Henrik Toft er erstattet med den tidligere divisionsspiller Anders Flaskager som cheftræner, med en fortid i blandt andet Haderslev BK, Herfølge, Fremad Amager og Kolding FC samt Pete Madsen som assistenttræner. I forbindelse med trænerskiftet er spillestilen lagt om til en mere offensiv stil med et højt pres.

På spillersiden er der sagt farvel til de rutinerede Fiton Durguti og Anders B. Madsen, som nu tørner ud for henholdsvis FC Sydvest og B1909. Som erstatning er der hentet en række nye unge spillere ind på holdet.

Gæsterne indledte foråret med en snæver sejr på 1-0 på en scoring i overtiden mod B1909. Herefter blev det til et nederlag på 3-2 hjemme til SfB-Oure, fulgt af en 0-0 kamp ude mod Hedensted inden det i sidste weekend blev til et nederlag hjemme mod Otterup på 3-0 efter en særdeles skuffende indsats.

Holdet er dog placeret på en komfortabel 4. plads i tabellen med 28 points og med stor afstand til såvel top som bundregionen kan holdet som sådan spille ret frigjort.

For hjemmeholdet gælder det om at få fjernet skuffelsen fra sidste weekends nederlag i topkampen mod Næsby. Med nederlaget mistede Varde 1. pladsen i tabellen til netop Næsby, men har stadigvæk muligheden for selv at afgøre, om sæsonen skal ende med oprykning.

Det kræver dog med stor sandsynlighed, at der ikke sættes ret mange points til inden kampen i sidste spillerunde mod Næsby. Derfor er det bydende nødvendigt, at lørdagens opgør falder ud med alle 3 points til hjemmeholdet.

Til kampen må Varde desværre se bort fra Kristoffer Sørensen og Nikolaj Andreasen, som begge er ude med karantæne efter henholdsvis udvisning og advarsel i kampen mod Næsby. Heldigvis er et par af de langtidsskadede spillere – Nicolaj Forst og Niclas Holm – igen klar til DS-fodbold efter et par kampe for Serie 1 holdet.

”Heldigvis har vi en bred trup” lyder det fra cheftræner Søren Pallesen, som er helt tryg ved substitutterne for ”Kris” og ”Nico”, og som kan glæde sig over, at Niclas og Forst er klar igen.     

Vardes trup: Søren Jelstrup, Mikkel Knudsen, Peter Brix, Daniel Kristiansen, Mathias Backs, Lasse Holm, Kenenth Kruse, Mikkel Rohde, Niclas Holm, Rene B. Jørgensen, Mathias Nielsen, Nicolaj Forst, Bogi Høgnason Eriksen, Sune Nissen og Joachim Puggaard.

 

Den 19. April 2019 af Ejgil Gammelgaard