Optakt Varde IF – Hedensted IF

Efter næsten 5 måneders turneringspause er der heldigvis igen gang i fodbolden på Sydbank Stadion. I premierekampen med kampstart lørdag kl. 15.00 møder hjemmeholdet Hedensted IF, som har overvintret midt i tabellen på en 5. plads med 21 points.  

Sidst de to hold mødtes på Sydbank Stadion var i sæsonen 2013/14, ligeledes i danmarksserien, hvor kampen sluttede 2-2. Sæsonen sluttede i øvrigt med oprykning til Varde IF og nedrykning til Hedensted. 

Nu er gæsterne tilbage i danmarksserien og i gang med den anden sæson i DS i denne omgang. I sidste sæson blev det til en flot 3. plads i pulje 4 efter oprykkerne fra Vejgaard samt Holstebro Boldklub.

Hedensted har stort set truppen fra efteråret intakt, og er endvidere blevet forstærket defensivt af den 20-årige midterforsvarer Andreas Laursen, der er skiftet fra Horsens FS, og som med sine knap 2 meter i højden rager godt op. Han har som ungdomspiller spillet på AC Horsens´ hold i U17 og U19 division, samt et halvt år i U17 ligaen for Vejle Boldklub.    

Holdet har da også vist stor styrke i træningskampene, som bortset fra en enkelt uafgjort alle er vundet og med meget få scoringer imod sig.

Vardes cheftræner Søren Pallesen forventer da også en særdeles svær kamp, hvor der kræves en 100% indsats hele vejen rundt, såfremt de 3 points skal forblive i det vestjyske. ”Formiddagskampen i Hedensted i efteråret endte med en sikker sejr til os på 4-0, så der ingen tvivl om at gæsterne tørster efter revanche og i øvrigt har gjort det godt på udebane, hvor det er blevet til 4 sejre ud af 6 kampe”.   

Træningskampene har resultatmæssigt været en gang blandede bolsjer, med en række bump på vejen. Senest blev det til et nederlag på 3-2 til DS-kollegerne fra Holstebro, hvor flere af spillerne var langt under vanlig standard og niveau.

”Det er jeg overbevist om ikke vil være tilfældet i premierekampen” lyder det fra cheftræneren, som kan glæde sig over tilgangen af 4 nye spillere og heriblandt den nye assistenttræner Anders Egholm, som kommer med masser af Superliga erfaring. Såvel Egholm som Mathias Lautrup Nielsen inden i truppen til premierekampen, og har således begge mulighed for debut.        

”Med det afsæt vi har fra efteråret har vi i år muligheden for at vende tilbage til 2. division, men det bliver ikke let, da alle 9 hold ubetinget vil jagte os” lyder det fra sportschef Claus Holm, som pointerer at skulle det ikke lykkes er det vigtigt at alle har ydet det maksimale for at indfri forventningerne, og kan se hinanden i øjnene når sæsonen er slut.   

Til kampen er der udtaget følgende 17-mands-trup: Lasse T. Kristiansen, Søren Jelstrup, Kristoffer Sørensen, Peter Brix, Mikkel Knudsen, Mathias Backs, Lasse Holm, Kenneth Kruse, Anders Egholm, Mikkel Rohde, Simon Jelstrup, Rasmus “mc” Christiansen, Mathias Nielsen, Bogi Høgnason, Nikolaj Andreasen, Sune Nissen og Joachim Puggaard.

 

Den 22. Marts 2019 af Ejgil Gammelgaard