Optakt Varde IF – FC Sydvest 05 Tønder

Lørdag venter en ny spændende opgave for Vardes DS-hold, når FC Sydvest 05 Tønder er modstanderen på kunstgræsbanen ved Sydbank Stadion med kampstart kl. 15.00.

Overbygningsklubben, som består af 4 moderklubber Tønder SF, Løgum IF, Bredebro IF og Ballum IF gjorde sin entre i Serie 2 i 2005, og klubbens bedste placering indtil videre var i sæsonen 2017/18, hvor klubben var med i oprykningsspillet til 1. Division.

FC Sydvest og Varde rykkede begge ud af 2. division Vest i sæsonen 2014/15, men hvor sønderjyderne straks vendte tilbage til divisionsrækkerne har hjemmeholdet indtil videre måttet bide i det sure æble i DS-rækken. Begge indbyrdes kampe i sæsonen 2015/16 endte med sejre til FC Sydvest. Kampen i Varde endte med en udesejr på 2-0, mens kampen i Tønder endte med 5-0 til hjemmeholdet.  

Gæsterne måtte forlade divisionsrækkerne i sidste sæson, hvor holdet sluttede 3. sidst i Vestpuljen i 2. Division.

Begge hold er i gang med at bygge et nyt hold op efter et stort spiller afgang i sommerpausen, og ligger som forventet i det brede midt- og bundfelt, hvor kun 4 points adskiller nr. 5 B1913 og nr. 10 Hedensted.    

Varde og FC Sydvest har begge 11 points, og kampen må betegnes som en rigtig 6-pointskamp, hvor en sejr for alvor vil rykke inden de sidste 2 spillerunder i efteråret.  Holdenes 1. møde i efteråret i Tønder endte med en snæver 1-0 til hjemmeholdet, men hvor Varde pressede på i slutfasen uden dog at nå frem til den afgørende mulighed.

For Varde gælder det om at finde de samme takter frem som i sidste weekend, hvor 1-0 sejren over B1913 blev hentet hjem efter en kanon fighterindsats. Endvidere gælder det om at få lukket ned for gæsternes 3 profiler, Morten Bech, Kasper Sørensen samt Kasper Nissen, hvor især sidstnævnte voldte Varde-defensiven store problemer i de første 20 minutter af 2. halvleg i det første opgør i Tønder.

Til kampen må hjemmeholdet undvære topscoreren Simon Matras, men til gengæld er Simon Olesen tilbage efter overstået karantæne. Endvidere er Simon Jelstrup og Mads Bonnén blevet klar til kampen efter at de begge måtte udgå på grund af skader i sidste lørdags kamp mod B1913. Endelig er Peter Brix også tilbage i truppen, efter sin skulderskade.

Vardes trup: Lasse T. Kristiansen, Mads Bonnén, Mathias van Beest, Victor Wagner, Peter Brix, Simon Olesen, Kasper Køhlert, Lasse Holm, Mikkel Blåholm, Malthe Kilmark, Simon Jelstrup, Niclas Holm, Søren Hermansen, Bogi Høgnason Eriksen, Jonas Borgen Dahl, Rasmus Bornhøft og Viktor Bendtson.  

 

Den 22. Oktober 2021 af Ejgil Gammelgaard