Optakt Varde IF – FC Sønderborg

Der venter publikum et nyt spændende opgør på Sydbank Stadion lørdag eftermiddag, når Varde med kampstart kl. 15.00 møder FC Sønderborg fra den tunge ende af tabellen.

Sønderjyderne har fået en katastrofal start på forårssæsonen, hvor de første 7 kampe resulterede i nederlag, mens det i sidste weekend blev til den første sejr, da bundproppen Esbjerg fB blev besejret med 2-0.

Med sejren har holdet fået kontakt til de øvrige hold i nedrykningskampen, hvor kun Esbjerg fB synes fortabt. Nedrykningsscenariet kompliceres også af muligheden for at VSK Aarhus tvangsnedrykkes, såfremt VSK´s hold i 2. division rykker ud.

Sønderjyderne skiftede i vinterpausen ud på cheftrænerposten, hvor Lars Nielsen blev erstattet med argentinsk fødte Gunnar Guillermo Nielsen, der har spillet divisionsfodbold i blandt andet FC Fredericia og Kolding FC. Samtidig forsvandt flere af holdets profiler. Det gjaldt bl.a. midtbanespilleren Christian Mønsted Nielsen, som skiftede til FC Skanderborg, samt forsvarsspillerne Mads Blom og Simon Johannsen, som begge skiftede til FC Sydvest.

Holdet består derfor primært af en række unge spillere, som er i gang med at høste DS-erfaring. Formkurven har da også været stødt stigende og i de seneste 3 kampe har holdet spillet lige op mod den aktuelle modstander, hvor det blev til 1-målsnederlag til henholdsvis B1909 og VSK Aarhus inden det blev til sejr i det seneste opgør mod EfB.

For hjemmeholdet gælder det om at få skuffelsen fra sidste weekend rystet af, hvor der blev sat 2 points over styr dybt inde i tillægstiden. Desværre må der igen ommøbleres i startformationen, da Joachim Puggaard med udvisning i Aarhus har karantæne, mens Jakob Andreasen er blevet skadet under træning i ugens løb. Det betyder, at Simon Jelstrup starter inde i forsvarskæden, og da Nicolaj Andreasen flyttes op på den centrale midtbane er der debut til Bogi Høgnason Eriksen på venstre back positionen.

Endelig er Nicolaj Forst på arbejde lige indtil kampstart og erstattes derfor af Mikkel Rohde i startelleveren.

Cheftræner Søren Pallesen tager dog de tvungne udskiftninger ret afslappet: ”Ind i mellem er det ganske sundt med nogle udskiftninger. Det øger motivationen og giver ny spillere chancen for at vise sig frem. I den forbindelse glæder jeg mig til at se Bogi, som jeg ikke er bange for at bruge fra start”.

De to første opgør holdene i mellem i denne sæson er begge endt med hjemmesejre på 2-1. I det første opgør på Sydbank Stadion var Varde heldige med at hive sejren hjem på et mål af Mathias Backs 2 minutter inde i tillægstiden, mens sønderjyderne i den omvendte kamp trods en mand i undertal de sidste 25 minutter hev en tilsvarende smal sejr i land, hvor Varde også tillod sig at brænde et straffespark.

Vardes trup: Lasse T. Kristiansen, Søren Jelstrup, Kristoffer Sørensen, Mikkel Knudsen, Mathias Backs, Lasse Holm, Kenneth Lund, Oliver Østergaard, Mikkel Rohde, Simon Jelstrup, Niclas Holm, Nicolai Forst, Bogi Høgason Eriksen, Nicolaj Andreasen, Sune Nissen og Victor Bælum.

 

Den 18. maj 2018 af Ejgil Gammelgaard