Optakt Varde IF Elite – Vejle Boldklub

I 1. runde i DBU Pokalen møder Varde onsdag aften kl. 18.30 Vejle Boldklub på Sydbank Stadion.

Den traditionsrige klub fra Nørreskoven i Vejle, som har vundet danmarksmesterskabet 5 gange (senest i 1984) og landspokalen 6 gange (senest i 1981) frister i øjeblikket en tilværelse i den næstbedste række. Klubben var meget tæt på at vende tilbage til Superligaen i den netop overståede sæson, men måtte se FC Vestsjælland og Viborg løbe med de to pladser. Som følge af den missede oprykning har klubben skåret gevaldigt ind til benet og holdets nye cheftræner Tonny Hermansen arbejder med en meget smal trup og reviderede målsætninger.

Mange profiler har forladt klubben i sommerpausen og truppen består pt af 17 spillere, hvoraf 4 er kommet til i sommerpausen. Det drejer sig om den 24. årige midtbanespiller Kristian Gaarde er kommet til fra Næsby, den 21. årge forsvarsspiller Daniel Norouzi er kommet til fra Brøndby, den 24. årige keeper Morten Haastrup Jensen er kommet til fra HB Køge, mens den færøske landsholdsspiller 22. årige Viljormur Davidsen er kommet til fra FC Fredericia. 

Angående den ændrede målsætning udtaler cheftræner Tonny Hermansen til Bold.dk: “Vi har en klar målsætning om, at vi indenfor 3 år skal udvikle klubben og holdet og skabe et fornuftigt grundlag for fremtiden. Det er vores målsætning at gøre vores bedste til hver eneste træning, testkamp og ligakamp, vi møder op til. Og det indebærer selvfølgelig også at vinde fodboldkampe. Jeg vil gerne have skabt en vinderkultur i klubben”.

 Efter det skuffende premierenederlag til Vendsyssel FF har vejlenserne fundet de gode takter med sejre i de to seneste kampe mod henholdsvis Lyngby og AB. I følge cheftræneren tages pokalkampen yderst seriøs, og man vil gøre alt for at fortsætte de gode takter. Til kampen i Varde stiller Vejle Boldklub da også i stærkeste opstilling, dog må Kristian Gaarde og Nicolai Agger stå over som følge af skader, mens Viljormur Davidsen er optaget af landskamp mod Island.

Hos hjemmeholdet er der også skiftet en del ud på holdet efter nedrykningen til danmarksserien. Senest spillede Kasper Køhlert afskedskamp i fredagens 1-0 nederlag i sæsonpremieren mod IF Lyseng og mandag aften meddelte Jack Holt, at han havde besluttet at vende tilbage til Esbjerg IF 92, og spille efteråret der. Heldigvis er det stedet lykkedes at tilknytte den 19. årige midtbanespiller Rasmus Svennesen, som i foråret var anfører på EfB´s U-19 ligamandskab.

Assistenttræner Klaus Nielsen udtrykte da også ærgrelse over, at Jack Holt havde valgt at drosle ned på karrieren efter en vellykket forårssæson i 2. division: “Jack Holt havde virkelig muligheden for at blive én af vore profiler i denne sæson, men det er hans eget valg, og selvfølgelig bliver der bedre tid til studierne. Med Holts afgang ser det efterhånden sort ud angrebsmæssigt, så nu skal vi for alvor i gang med omskolingsconceptet”, lyder det fra assistenttræneren.

Claus Nielsen anser da også kampen mod Vejle Boldklub som en meget vanskelig opgave: “I modsætning til de fleste af turneringskampene skal vi kke være spilstyrende, men vil forsøge at holde nullet så længe som muligt og så håbe på nogle kontrachancer. Varde har jo før skabt overraskelser, hvem husker ikke ikke pokalkampen mod Brøndby i efteråret 2010”, lyder det optimistisk.

Varde må til kampen undvære den normale højre back Niklas Fyhn, som har fået en ansigtslæsion, men ellers har truppen følgende udseende: Jeppe Carstensen, Søren Nørgreen, Kristoffer Sørensen, Morten Gregersen, Steffen Andersen, Jesper Svennesen, Martin Thomsen, Tobias Jeremiassen, Lennart Borgvardt, Rasmus Jessen, Søren Pallesen, Rasmus Harm, Morten Eggert, Simon Matras, Jonas Flindt Christensen, Simon Sommer, Rasmus Svennesen og Brian Heller.     

 

13. august 2013 af Ejgil Gammelgaard