Optakt Varde IF Elite – Vejgaard Boldklub

Varde IF Elites DS-mandskab møder lørdag kl. 15.00 Vejgaard Boldklub på Sydbank Stadion.

Oprykkerne fra den sydøstlige del af Aalborg er bundprop i rækken med 5 points op til Hedensted på den rigtige side af nedrykningsstregen. Holdet har dog langt fra opgivet håbet om overlevelse og er ubesejret i de seneste 4 kampe, hvor holdet har mødt hold fra den bedste halvdel af rækken. Her er det blevet til 3 gange 1-1 mod henholdsvis Kjellerup, VRI og Hjørring IF, mens lokalopgøret mod Lindholm blev vundet med 2-0.

Nordjyderne har i vinterpausen skiftet ud på trænerposterne. Henrik Larsen, som tidligere har stået i spidsen for Lindholm i 6 år, overtog cheftrænerposten, mens den tidligere divisionsspiller Claus Vestergaard overtog assistenttrænerrollen. Skiftet har points-mæssigt givet udbytte, da holdet i forårets første 8 kampe har hentet 10 points, hvilket er 3 points mere end holdet hentede i efterårets 13 kampe.

Hjemmeholdet har haft en forrygende forårssæson, hvor det foreløbig er blevet til 6 sejre, én uafgjort kamp samt et enkelt nederlag. Holdet har dermed udbygget forspringet på 3 points i vinterpausen til nu 9 points ned til nr. 3 i tabellen, mens afstanden ned til Lindholm på andenpladsen er 8 points. Da netop disse to hold mødes indbyrdes i weekendens spillerunde, kan Varde med en sejr i lørdagens kamp komme meget tæt på oprykningen.      

Sidste weekend leverede Varde-holdet en solid indsats mod ligeledes nedrykningstruede Aabyhøj, som i egen hule blev besejret med 3-0. I den kamp var Varde spilstyrende gennem samtlige 90 minutter, men det var først midt i 2. halvleg at der gik hul på bylden, hvor indskifterne Jesper Lund og Jeppe Carstensen med få minutters mellemrum scorede til 1-0 og 2-0, inden Rasmus Harm i slutminutterne sluttede af med scoringen til 3-0.  

Til lørdagens kamp må hjemmeholdet undvære cheftræner Søren Pallesen på banen, da han har karantæne efter det gule kort han modtog i sidste uges kamp mod Aabyhøj. Kasper Køhlert er ligeledes ude på grund af en ankelskade, mens Tobias Jeremiassen har været syg efter hjemkomst fra studierejse. Derimod er Esben Lauridsen og Niklas Fyhn begge tilbage efter skadespauser, så det er et stærk trup, cheftræneren kan udtage start-elleveren fra.        

Søren Pallesen tror da også på fuld gevinst til Varde. ”Vi har haft nogle rigtig gode træningspas i ugens løb, og spillerne er virkelig opsatte på at sikre oprykningen så hurtig som muligt. Vejgaard bliver dog langt fra en ”walk over”, holdet er kendt for at kæmpe gennem samtlige 90 minutter, så vi skal levere fra start til slut”.

Varde stiller med følgende trup til kampen: Sune Nissen, Jeppe Carstensen, Søren Nørgreen, Kristoffer Sørensen, Niklas Fyhn, Esben Lauridsen, Mikkel Knudsen, Steffen Andersen, Jesper Svennesen, Simon Matras, Jesper Lund, Martin Thomsen, Thomas Warmer og Rasmus Harm.

 

16. Maj 2014 af Ejgil Gammelgaard