Optakt Varde IF Elite – Tuse IF

Varde møder lørdag eftermiddag med kampstart kl. 15.00 Tuse IF på Sydbank Stadion.

Lørdagens modstander hører hjemme på Holbæk-kanten og er for første gang repræsenteret i danmarksserien. Holdet deltog i kvalifikationsspillet om 1 oprykningsplads til DS, hvor det i den første kamp blev til en 2-0 sejr over Skive IK, mens det i finalen blev til et nederlag på 4-0 til Oure Fodbold Akademi. Da Svebølle imidlertid trak sig efter nedrykningen til DS, blev Tuse IF tilbudt pladsen, hvilket man sagde ja tak til.

Tuse IF er overbygningen for de enkelte afdelinger indenfor fodbold, badminton, gymnastik, håndbold, tennis og skydning, og er med 1.600 medlemmer blandt de største idrætsforeninger i området. Fodboldafdelingens historie rækker tilbage til 1925, og er med tiden vokset til at være en af de største i Vestsjælland – og både senior og ungdomsafdelingen er hver for sig særdeles velfungerende.

Holdet har fået en glimrende start på turneringen, hvor det er blevet til 3 sejre, en enkelt uafgjort samt senest et nederlag på 2-0 til Greve. Forsvaret styres af den tidligere divisionsspiller og træner i Svebølle, knap 38-årige Erdogan Aslan, som i forbindelse med nedlukningen i Svebølle blev fritstillet. Det lykkedes dog staben omkring det nye DS-hold i Tuse at overtale Aslan til at tage en ekstra omgang på banen.

For hjemmeholdet gælder det om at fortsætte de gode takter fra sidste weekend, hvor man på en solid defensiv hentede en fortjent sejr på 1-0 over B 1909. Holdet var første gang i efteråret i nogenlunde stærkeste opstilling, og matchede fynboerne rent fysisk.

Et kik på stillingen fortæller alt om, hvor vigtige de 3 points i Odense var. Med et nederlag havde holdet været godt og grundigt fedtet ind i bundstriden, nu kan man i stedet kigge opad, hvor afstanden til topholdene blev reduceret til 6 points. Cheftræner Søren Pallesen er da også optimist forud for lørdagens kamp. ”Mit kendskab til Tuse IF er yderst begrænset, men ud fra kampreferaterne tyder det på, at holdet spiller med en stor gejst, står stærk defensivt og slår nogle farlige kontraer. Det skal vi selvfølgelig tage os i akt for, og forsøge at lokke sjællænderne frem på banen. Det gælder ikke om at have bolden mest, men om at lave flest mål”, lyder det fra cheftræneren.

Til kampen denne weekend må holdet undvære de 3 unge gymnasiedrenge, Niclas og Lasse Holm samt Mathias Backs, der alle er på studierejse til New York. De erstattes af Emil Rindom Hansen og Mads Falk Knudsen, som hermed vender tilbage efter et par kampe for serie 2, mens Mathias Borgen Dahl er hevet op fra U19 holdet. Derimod er Jesper Lund klar igen, efter at have måttet lade sig udskifte i starten af 2. halvleg i kampen sidste weekend.

Vardes trup: Sune Nissen, Mads Falk Knudsen, Kristoffer Sørensen, Buster Kirchner, Mikkel Knudsen, Steffen Andersen, Jesper Lund, Kasper Køhlert, Morten Smidt, Emil Rindom Hansen, Daniel Kristiansen, Nicolaj Andreasen, Daniel Eugster og Mathias Borgen Dahl.

 

11. September 2015 af Ejgil Gammelgaard