Optakt Varde IF Elite – Tarup/Paarup

Lørdag kl. 15.00 er der igen topkamp på Sydbank Stadion, når Varde i Danmarksseriens Pulje 3, møder rækkens nr. 2 Tarup-Paarup Idrætsforening – i daglig tale TPI.

Efter 6 spillerunder i foråret har TPI stadigvæk 2 points op til Ringkøbing, hvilket også var status i vinterpausen, men da netop de to hold mødes indbyrdes i næste weekend på fynboernes hjemmebane har TPI muligheden for selv at afgøre sagen.

Offensivt er fynboerne fuldt ud på niveau med Ringkøbing med stor fysisk styrke og særdeles farlige på standardsituationer. Ikke mindst tårnhøje Mathias Kristensen (11 mål i sæsonen) og Rasmus Nyborg Schmidt (9 mål) skal der holdes et vågent øje med, ligesom Anders Fønss altid er garant for høj intensitet i fynboernes offensiv. Defensivt er fynboerne knap så stabile, men med kun 21 indkasserede mål demonstrerer fynboerne ganske effektivt, at angreb ofte er det bedste forsvar.

For Varde er det nu det skal vise sig, om holdet har udviklet sig i forhold til efteråret. I efterårets kampe mod Kolding B, Ringkøbing og TPI blev det kun til 1 point i begge omgange, via 1-1 mod TPI i første omgang og 0-0 mod Ringkøbing i anden omgang. I tredje omgang her i foråret har Varde foreløbig hentet et enkelt point mod Kolding B, men forhåbentligt er denne statistisk forbedret efter lørdagens kamp.

Cheftræner Søren Pallesen stiler efter at slutte som nummer to i puljen, og går derfor ubetinget efter alle 3 points: ”Vi ligger i en position, hvor vi ikke kan rykke ned. Vi ligger på en delt 3. plads, TPI er nummer to og otte point foran os, og vi har sat os det interne mål, at vi skal slå dem”, lyder det fra cheftræneren, som fortsætter:

”Vi er klar over, at det bliver svært, men der er ikke den store forskel på, om man bliver nummer tre eller fire. Til gengæld betyder det noget at blive nummer to, men det kræver at vi vinder lørdagens kampen”, fortsætter Søren Pallesen.

”Skal det lykkes er det nødvendigt, at vi finder spillet fra de første 45 minutter i sidste weekends kamp mod Ringkøbing frem, samtidig med at vi skal være langt mere resolutte og kyniske i vore aktioner i felterne”, slutter cheftræneren.

Til kampen har trænerstaben er udtaget samme 15 spillere som sidste weekend suppleret med Gustav Vind.

Vardes trup: Lasse Thimis Kristiansen, Sune Nissen, Kristoffer Sørensen, Jakob Eskildsen Hansen, Mikkel Knudsen, Mathias Backs, Lasse Holm, Kenneth Lund, Mikkel Schultz, Gustav Vind, Daniel Kristiansen, Niclas Holm, Simon Jelstrup, Rasmus “mc” Christiansen, Nicolaj Andreasen og Joachim Puggaard

 

5. maj 2017 af Ejgil Gammelgaard