Optakt Varde IF Elite – Tarup-Paarup Idrætsforening

Varde møder lørdag Tarup-Paarup i danmarksserien pulje 3. Kampen spilles på Sydbank Stadion med kampstart kl. 15.00.

Fynboerne var nyoprykkere i sidste sæson i danmarksserien og efter at have overvintret under stregen leverede holdet en forrygende forårssæson, hvor udbyttet blev 24 points og en flot målscore på 31-19. I tabellen rakte det til en 5. plads med 36 points, samme points tal som Rishøj og Varde på de efterfølgende pladser. Begge indbyrdes kampe sluttede dog med sejr til Varde. I efteråret blev det til en 4-2 sejr på Sydbank Stadion, mens den omvendte kamp endte med en 1-0 sejr til Varde på et mål scoret dybt inde i overtiden.

I truppen er der skiftet 3-4 spillere hen over sommeren, og klubbens ambitioner for denne sæson er at spille med i den bedste halvdel og gerne i top 4, ifølge cheftræner Rene Hansen, som har Ringkøbing som kæmpefavorit til at snuppe oprykningspladsen.

Fynboerne, som kun har spillet en enkelt kamp, indledte med en hjemmesejr på 2-0 over Kolding Boldklub. Blandt målscorerne var sidste års topscorer med 19 mål Mathias Kristensen, som sammen med Anders Fønss udgør en farlig angrebsduo.

Hjemmeholdet derimod har langt fra fået den ønskede sæsonstart. 2 kampe 0 point og en målscore på 0-8 taler sit tydelige sprog. Men hvor der var tale om en decideret off day i premierekampen mod Kolding Boldklub, var indsatsen langt bedre i sidste weekend, selv om det blev til et 5-0 nederlag. Varde holdet var dog langt fra nedspillet i kampen, og attituden var også i orden. Holdet matchede bare ikke gæsterne fysisk og lavede for mange personlige fejl, som kostede dyrt.

Cheftræner Søren Pallesen har da også stor tiltro til, at den opadgående trend fra Ringkøbing kampen fortsætter og efterårets første points kan komme i hus: ”Tarup-Paarup har et rigtig stærkt mandskab – vel nok en af de bedste i hele puljen – så vi får noget at se til. Spillerne kender dog gæsternes styrker fra sidste sæson, og vi vil gøre alt for at drille dem”, lyder det optimistisk fra cheftræneren.

Hjemmeholdet må til kampen undvære Mikkel Knudsen, der er på ferie, samt skadesramte Thomas Kirkegaard Jensen. Nye i truppen er Simon Jelstrup fra egen ungdomsafdeling samt den 17 årige Chan Hnin Lian af burmesisk afstamning, som senest har spillet ungdomsfodbold i Sønderjyske og været inde omkring U16 landsholdets bruttotrup.

Vardes trup: Lasse T. Kristiansen, Mads Falk Knudsen, Kristoffer Sørensen, Buster Kirchner, Mathias Borgen Dahl, Mathias Backs, Lasse Holm, Morten Smidt, Daniel Eugster, Niclas Holm, Simon Jelstrup, Rasmus M. Christiansen, Dogan Özcelik, Nicolaj Andreasen, Sune Nissen, Joachim Puggaard og Chan Hnin Lian.

 

19. August 2016 af Ejgil Gammelgaard