Optakt Varde IF Elite – Taastrup FC

Varde møder lørdag kl. 15.00 Taastrup FC på Sydbank Stadion.

Taastrup FC blev efter flere års tilløb og forberedelser stiftet den 25. oktober 2005 med start pr. 1. Januar 2016 som en sammenlægning af fodboldafdelingerne i Tåstrup B.70 og Taastrup Idræts Klub.

Gæsterne trænes af Tommy Olsen, som startede sin fodboldkarriere i Taastrup IK, men spillede efterfølgende i Albertslund, Køge, FC Nordsjælland og Boldklubben Frem, hvor han sluttede sin karriere som 36-årig. Som spiller var han kendt som en rigtig måltyv, der primært opererede i modstandernes straffesparksfelt, men samtidig arbejde hårdt for holdet. Efter et halvt år som assistenttræner overtog han ansvaret for holdet pr. 1. Juli 2015.

Før lørdagens kamp er gæsterne placeret på en 9. plads i tabellen, efter at forårets 6 kampe har resulteret i 3 sejre og 3 nederlag. Sidste weekend tabte holdet hjemme lokalopgøret mod Greve med 4-2, mens det runden før blev til nederlag på 4-1 ude til Tarup/Paarup. Der er således ingen tvivl om, at holdet tørster efter at komme på point(s)tavlen igen.

For hjemmeholdet gælder det om at finde rytmen igen, efter den dramatiske og kaotiske afslutning på sidste weekends kamp i Tuse, som resulterede i skade til Nicolaj Andreasen, udvisning af Kristoffer Sørensen og advarsel til Søren Pallesen, som udløser karantæne i lørdagens kamp.

Som det er de fleste bekendt, var vi meget utilfreds med dommerens kendelser i forbindelse med det voldsomme sammenstød mellem Tuses målmand og Nicolaj Andreasen. Dommeren har da også senere erkendt, at der skulle være dømt straffespark i forbindelse med sammenstødet, men holder samtidig fast i, at udvisningen af Kristoffer Sørensen for upassende sprogbrug var korrekt, og som ventet har DBU´s disciplinærudvalg da også afvist vores indsigelse.

Det er derfor et alvorligt svækket Varde mandskab der skal forsøge at hente points i lørdagens kamp. Modgangen til trods tror cheftræner Søren Pallesen dog på et godt resultat: ”Jeg er sikker på, at spillerne for alvor rykker sammen i bussen til denne kamp og kæmper det hvide ud af øjnene. Endvidere giver det marginalspillerne en god mulighed for rigtig at vise sig frem. Endvidere er truppen suppleret med en U19 spiller, hvilket jeg er fuldstændig tryg ved”, lyder det fra cheftræneren.

Taastrup FC har dog ligeledes 2 spillere i karantæne. Det drejer sig om en af holdets topscorere Mickey Mikander samt Simon Højbjerg.

Vardes trup til kampen: Sune Nissen, Mads Falk Knudsen, Thomas Kirkegaard Jensen, Mikkel Knudsen, Steffen Andersen, Mathias Backs, Morten Smidt, Daniel Eugster, Niclas Holm, Emil Rindom Hansen, Daniel Kristiansen, Dogan Özcelik og Joachim Puggaard. Truppen vil endvidere blive suppleret med en U-19 spiller.

 

6. Maj 2016 af Ejgil Gammelgaard