Optakt Varde IF Elite – SSV Højfyn

Lørdag kl. 15.00 er der igen DS-fodbold på Sydbank Stadion, når hjemmeholdet møder SSV Højfyn.

SSV Højfyn er et fodboldsamarbejde mellem fodboldklubberne Skallebølle Sportsklub, Skalbjerg Boldklub og Vissenbjerg G&IF Fodbold, som blev startet i 2010. Formålet med samarbejdet er at give langt større muligheder for at samle hold i de forskellige rækker, så aldersspringene ikke bliver for store, når der trænes og spilles kamp. Hjemmekampene i DS spilles på Albani Arena i Vissenbjerg eller Skalbjerg.

Fynboerne er placeret 3. sidst i rækken og er i hård kamp med FC Sønderborg om at undgå at blive 2. sidst, en placering som må formodes at medføre direkte nedrykning til den lokale serie. Begge hold har 23 points, men sønderjyderne virker klart mest formstærke, da holdet har hentet 16 points i forårets kampe, mens fynboerne kun har hentet 5 points. Holdene mødes endvidere i Sønderborg i sidste spillerunde.

Det er dog værd at bide mærke i, at Jimmi Nielsens tropper i næsten alle kampe er tæt på at hente point(s). De fleste nederlag er på et enkelt mål, og i sidste weekend blev det 1-1 mod Kolding Boldklub, som man ikke har tabt til i de 3 indbyrdes opgør.

Jimmi Nielsen er da også optimistisk forud for kampen: ”Min forventning til opgøret er, at vi ikke har fokus på andet end at udføre de opgaver vi bliver pålagt individuelt. Vi skal ikke tilfredsstille eller stå til regnskab overfor andre end os selv. Jeg forventer ligeledes, at spillerne investerer alt igen og opsøger heldet. Alle vores krydser og etmåls nederlag må gerne veksles til 3 points, således at vore sangstemmer kan blive stimuleret”, slutter cheftræneren, som i den kommende sæson skal være cheftræner i B1913.

Hjemmeholdet vil i følge cheftræner Søren Pallesen fortsætte stilen fra de seneste 3 kampe med mere boldbesiddelse og øget tålmodighed i opspillet. Målet er dog stadigvæk en top 3 placering, hvilket nok kræver 3 sejre i de sidste 3 kampe.

Søren Pallesen ser frem til et spændende opgør, men samtidig også en kamp der skal vindes. ”Vi er fuld opmærksom på, at vi møder et hold, der gerne vil spille fysisk, så vi skal undgå for mange dueller og i stedet spille udenom dem. Lykkes det er jeg sikker på at vi vinder, i modsat fald kan vi sagtens risikere at tabe”, slutter cheftræneren.

Til kampen må Varde undvære både Jacob Eskildsen Hansen og Nicolaj Andreasen, som begge er ude med 1 spilledags karantæne, efter gule kort sidste lørdag i Fredericia. Anfører Kristoffer Sørensen vender derimod tilbage efter en enkelt kamps fravær, mens der er come back i truppen til unge Gustav Vind.

Vardes trup: Sune Nissen, Kristoffer Sørensen, Mikkel Knudsen, Mikkel Rohde, Mathias Backs, Lasse Holm, Kenneth Lund, Gustav Vind, Daniel Eugster, Niclas Holm, Simon Jelstrup, Rasmus “mc” Christiansen, Joachim Puggaard og Daniel Kristiansen.

 

2. Juni 2017 af Ejgil Gammelgaard