Optakt Varde IF Elite – Sønderjyske

I indeværende sæsons udgave af DBU pokalen møder Varde i ottendedelsfinalen (4. runde) superligamandskabet fra Sønderjyske.

Kampen, som oprindeligt var fastlagt til at skulle spilles tirsdag den 2. december kl. 13.00 på Sydbank Stadion afvikles i stedet mandag den 1. december kl. 19.00 på Sydbank Park i Haderslev.

Sidste gang Varde nåede frem til ottendedelsfinalen i pokalturneringen var i sæsonen 2010/11, hvor det blev det et snævert nederlag på 1-0 til AGF på Sydbank Stadion. Den gang blev ottendedelsfinalerne afviklet i slutningen af oktober måned, således at kampen på Sydbank Stadion kunne afvikles med kampstart kl. 15.30.

Sønderjyskes vej til ottendelsfinalen er førløbet via en sejr i 2. runde på 3-0 Esbjerg IF 92, mens det i 3. runde blev til sejr på 6-5 over AGF efter straffesparkskonkurrence. Her var aarhusianerne ellers på vinderkurs, da det i 3. minuts tillægstid i den ordinære spilletid lykkedes Johan Absalonsen at udligne til 1-1, hvilket også var resultatet efter forlænget spilletid. I straffesparkskonkurrencen var det igen Johan Absalonsen, der trådte i karakter og blev matchvinder, med scoringen til slutresultatet 6-5.

Vardes vej til ottendelsfinalen har været dobbelt så lang. Først blev det til en 3-1 sejr over Mejrup i sidste runde af den indledende del af turneringen, mens det i 1. runde af de afsluttende del blev til en sejr over Nyborg på  5-0. I 2. runde blev Ringkøbing besejret med 3-2 på Sydbank Stadion, mens FC Egedal blev overvundet med de samme cifre i 3. runde. Her var det Daniel Eugster, der med et mål i 3. minuts tillægstid afgjorde kampen til Vardes fordel.

Om Vardes muligheder i kampen mod Sønderjyske udtaler cheftræner Søren Pallesen: “Jeg tror på, at vi vil være i stand til at drille dem. Kan vi holde nullet til pausen, så er det første delmål nået. Jeg tror på en spillemæssig lige kamp, men vi er også bevidst om at sønderjyske har noget fysik, som selv de bedste superligaklubber har svært ved at dæmme op for. Så dødbolde og omstillinger skal vi være 100% fokuseret på”.

DBU giver en præmie på kr. 100.000 til det lavest rangerede seriehold, som kommer længst i DBU Pokalen. Da det er klubbernes status på indtrædelsestidspunktet i turneringen, der er afgørende for klubbbernes indrangering, er Greve og Varde de to eneste seriehold, der er tilbage i turneringen efter 3. runde. Da begge hold havde danmarksseriestatus, ved indtrædelsestidspunktet i turneringen, deles præmien såfremt begge hold må forlade turneringen efter 4. runde. Da Greves kamp mod FCK i 4. runde først afvikles torsdag den 4.december kl. 18.00 må Varde vente et par dage på den endelige afgørelse, men mon ikke de. 50.000 kr. skulle være sikre.

Ny i Varde truppen er Jeppe Carstensen, der igen har fået lyst til at spille divisionsfodbold. Truppen har følgende udseende: Jørgen Simon Jørgensen, Søren Nørgreen, Kristoffer Sørensen, Niklas Fyhn, Jeppe Carstensen, Rasmus Harm, Mikkel Knudsen, Jesper Svennesen, Esben Lauridsen, Emil Rindom Hansen, Daniel Eugster, Jacob Nielsen, Thomas Witt, Kasper Køhlert, Nicolaj Andreasen og Sune Nissen.

 

30. November 2014 af Ejgil Gammelgaard