Optakt Varde IF Elite – Skovbakken

I efterårssæsonens sidste hjemmekamp mødes Varde og Skovbakken. Kampen spilles lørdag eftermiddag kl. 14.30 på Sydbank Stadion.   

Begge hold er placeret i den nederste halvdel af rækken. Mens aarhusianerne efter en svag start på sæsonen nu har fundet rytmen og hentet 3 sejre i de seneste 4 kampe og dermed er placeret på 11. pladsen med 14 points ligger hjemmeholdet stadigvæk lige under stregen med 11 points. Der er således lagt op til en særdeles vigtig kamp for begge mandskabers vedkommende. Skovbakken kan med en sejr for alvor lægge afstand til bunden, mens hjemmeholdet med en sejr kan hive sig over stregen eller i det mindste lukke hullet til holdene placeret lige over stregen.

Gæsterne er et velorganiseret fysisk stærkt og godt fightende mandskab, som bortset fra nederlaget på 5-2 til Marienlyst udelukkende har været involveret i meget tætte kampe. Især i forbindelse i standardsituationer har holdet store kompetencer, men er ellers primært farlige på et effektivt omstillingsspil.      

Hjemmeholdet skal indstillingsmæssigt fortsætte de gode takter fra sidste weekends kamp mod FC Sydvest, selv om det lidt skuffende kun blev til det ene point mod sønderjyderne. Forhåbentlig forbedres skarpheden denne gang en anelse med en bedre udnyttelsesprocent til følge.   

Cheftræner Jørn Bach har da heller ikke tænkt sig at ændre ret meget ved spillekonceptet, der blev brugt mod FC Sydvest. ”Vi vil forsøge at ryste dem, hvor de er svagest, og så skal vi have lukket af for deres dødbolde. Hele truppen er sultne efter at slutte hjemmebanesæsonen af med en sejr, så vi tror på sejren, selv om det bliver en vanskelig opgave” slutter cheftræneren.      

Med undtagelse af karantæneramte Rasmus Harm er truppen intakt. Da JS-mandskabet søndag spiller en livsvigtig kamp for overlevelse mod Esbjerg IF 92 er truppen til Skovbakken indskrænket til 15 spillere, hvorfor Martin Thomsen, Lennart Borgvardt og Jeppe Aagaard glider ud af truppen til kampen mod Skovbakken og således kan koncentrere sig 100% om JS-kampen.   

De to indbyrdes kampe i sidste sæson sluttede begge med Varde sejre. På Sydbank Stadion blev det til en 4-1 sejr i efterårets sidste hjemmekamp, mens kampen i Aarhus sluttede med en 1-0 sejr til Varde, hvor Rasmus Jessen kringlede bolden op i krogen direkte på frispark.   

Vardes trup til kampen: Jonas Flindt Christensen, Søren Nørgreen, Rasmus Jessen, Niklas Fyhn, Kasper Køhlert, Steffen Andersen, Jesper Svennesen,  Morten Smidt, Rasmus Lindhardt, Jakob Riber, Kristian Skov, Jesper Lund, Morten Eggert, Esben Lauridsen og Marc Simested.

 

2. November 2012 af Ejgil Gammelgaard