Optakt Varde IF Elite – Skovbakken

I sæsonens anden hjemmekamp møder Varde lørdag kl. 15.00 Skovbakken på Sydbank Stadion.

Holdet fra ”Smilets By” har modsat sidste sæson fået en glimrende start, som foreløbig har resulteret i 3 sejre. I premierekampen blev Middelfart besejret med 2-0, dernæst blev Kolding IF besejret 2-1, mens FC Sydvest 05 Tønder i sidste runde måtte indkassere et nederlag på 3-0.

Holdets træner Poul Skibsted Lyse mener at den gode start på sæsonen skyldes en god kontinuitet på holdet, da man stort set råder over de samme spillere som i sidste sæson. Desuden er det nogle rigtige ærgerrige og arbejdsvillige gutter, som næsten ikke kan få træning nok. Det virker som om at de virkelig vil vinde for enhver pris. Træneren ligger dog heller ikke skjul på, at marginalerne har været med holdet, ikke mindst i   2-1 sejren på Kolding Stadion.

Holdets målsætning er at blive blandt de 10 bedste i rækken, og Skibsted Lyse mener da heller ikke, at placeringen helt i top holder sæsonen ud. Efter hans mening er holdet endnu for ungt til at spille med i toppen, og forventer udsving for de unge spillere i løbet af sæsonen.

Der hersker således ingen tvivl om, at det er et hårdtarbejdende mandskab med selvtilliden i orden der møder op på Sydbank Stadion.

Hjemmeholdets assistenttræner Klaus Nielsen accepterer da også underdog-rollen. ”Som nyoprykkere har vi selvsagt en ydmyg indstilling til at skulle møde rækkens tophold, og er helt på det rene med, at det bliver en svær opgave. Til gengæld glæder vi os til at prøve kræfter med topholdet, og lægger os ikke ned på forhånd”.

Varde mandskabet skal forsøge at finde de samme takter som i de seneste to kampe mod henholdsvis Næsby og Brabrand, hvor ikke mindst 1-0 sejren over Brabrand var én af de mere sjældne af slagsen, som kom i hus ved hårdt disciplineret arbejde af hele holdet gennem samtlige 90 minutter.

Lad os håbe de samme dyder kommer i fokus i dagens kamp, således at Sydbank fortet forbliver uindtagelig. Til kampen råder trænerstaben igen over midtbanedynamoen Mikkel Knudsen, som er tilbage efter overstået ferie, mens Haile Goitom ligeledes er blevet sin skulderskade kvit.

Kampene mellem de to hold er som regel jævnbyrdige og ikke specielt målrige. Statistisk set har Varde dog et klart overtag, da de seneste 8 indbyrdes opgør er endt med 5 Varde sejre, 2 uafgjorte kampe, mens Skovbakken har en enkelt sejr på kontoen.

Vardes trup til kampen: Jørgen Simon Jørgensen, Søren Nørgreen, Niklas Fyhn, Rasmus Harm, Mikkel Knudsen, Steffen Andersen, Jesper Svennesen, Esben Lauridsen, Emil Rindom Hansen, Haile Goitom, Daniel Eugster, Søren Pallesen, Kasper Køhlert, Thomas Witt, Nicolaj Andreasen samt Sune Nissen.

 

29. August 2014 af Ejgil Gammelgaard