Optakt Varde IF Elite – Rishøj Boldklub

Vardes DS-Hold møder lørdag eftermiddag med kampstart kl. 15.00 Rishøj Boldklub på Sydbank Stadion.

Der er således tale om et opgør mellem to nedrykkere fra 2. division, som begge har måttet sige farvel til det meste af et hold i forbindelse med nedrykningen. Både Rishøj og Varde er derfor igennem en opbygningsfase, hvor et nyt hold skal spilles sammen.

Sjællænderne indledte da også med 5 nederlag på stribe, men har derefter vundet 3 kampe, samtidig med at holdet kvalificerede sig til 4. runde i DBU-Pokalen ved at besejre Brønshøj fra 2. division med 3-1. I 4. runde venter AGF. Opbygningsfasen led dog et knæk forrige tirsdag, da den i sommers tiltrådte cheftræner Martin Jungsgaard valgte at stoppe med øjeblikkelig varsel og i stedet skiftede til Frederiksberg klubben FA 2000. Til at køre efterårssæsonen færdig har Rishøj tilknyttet Thomas Skov, som også stod i spidsen for holdet de seneste 2 sæsoner.

I sidste weekends kamp, som var den første med Thomas Skov på trænerbænken, måtte holdet indkassere et nederlag på 2-0 i lokalopgøret mod Greve, men resultatet var ikke i overensstemmelse med spil og chancer, og der ingen tvivl om, at der venter hjemmeholdet en svær opgave mod sjællænderne som ligger under nedrykningsstregen med 9 points.

Varde skal forsøge at ryste nederlaget på 5-0 til FC Sydvest 05 Tønder i sidste weekend af. Det på papiret store nederlag var dog ikke udtryk for at der var klasseforskel mellem holdene, men skyldtes i væsentlig grad, at sønderjyderne var skarpere på standardsituationerne, og 3 af scoringerne faldt da også efter hjørnespark. Omvendt havde Varde holdet svært ved at spille sig frem til oplagte chancer , hvilket forhåbentligt ændres i lørdagens kamp. Med kun 2 points ned til stregen, er det en kamp der meget gerne skal vindes.

Cheftræner Søren Pallesen anser da også kampen som værende ekstra vigtig, da begge hold kæmper for at lægge afstand til nedrykningspladserne. “De er bedre, end stillingen viser, og de har fået ny træner. Så vi skal passe godt på os selv”, siger han.

Desværre må han undvære den rutinerede garde bestående af Kasper Køhlert, Jesper Lund og Morten Smidt, som stadigvæk er skades- og sygdomsramte. Derfor er truppen den samme som sidste weekend med undtagels e af, at Mads Falk Knudsen erstatter Thomas Kirkegaard Jensen.

Vardes trup: Sune Nissen, Mikkel Knudsen, Daniel Kristiansen, Daniel Eugster, Buster Kirchner, Emil Rindom Hansen, Nicolaj Andreasen, Gustav Vind, Lasse Holm, Niclas Holm, Matthias Backs, Kristoffer Sørensen, Mads Falk Knudsen og Steffen Andersen.

 

16. Oktober 2015 af Ejgil Gammelgaard