Optakt Varde IF Elite – Ringkøbing IF

Onsdag kl. 16.30 mødes Varde og Ringkøbing i DBU pokalens 2. runde på Sydbank Stadion.

Begge hold har fået god start på efterårssæsonen, hvor gæsterne fra Ringkøbing foreløbig indtager 4. pladsen med 13 points, mens hjemmeholdet har høstet 3 points færre og indtager 9. pladsen i tabellen. Begge hold løb dog ind i sviende nederlag i weekendens kampe, hvor Varde måtte tage fra Høje Bøge Stadion i Svendborg med et nederlag på 4-0 i bagagen, mens Ringkøbing i Brabrand tabte 3-0.

Vestjyderne har dog gennemgået en fantastisk udvikling, hvor man i løbet af 5 sæsoner år sprunget fra serie1 til tophold i 2. division med 600-700 tilskuere til holdets hjemmekampe på Green Arena.

Klubben har dog langt fra tænkt sig at hvile på laurbærrene, men har en vision om at slutte i top 5 i indeværende sæson, deltage i slutspillet i den efterfølgende sæson og har en målsætning om at spille med om oprykning til 1. division indenfor 3-4 år.

Ringkøbing har derfor også fortsat den spillemæssige oprustning i sommerpausen, hvor Andreas Kiilerich, Mads Nørby og Jesper Thor Larsen er kommet til fra Skive IK, mens Jacob Vestergaard er skiftet fra FC Skanderborg. Eneste afgang har været Sead Gavranovic, der nu tørner ud for Jammerbugt FC.

Spændende at se, hvor meget vestjyderne vil investere i pokalturneringen i en kamp, som gæsternes cheftræner Kim Kristiansen på forhånd betragter som en vanskelig opgave, ikke mindst da kampen afvikles på Sydbank Stadion. I første runde i pokalen besejrede Ringkøbing uden besvær Hedensted med 4-1, hvor altid farlige Lennard Lauridsen nettede to gange.

Varde mandskabet har selvfølgelig ambitioner om at kvalificere sig til 3. runde i pokalen, men ikke for enhver pris ifølge cheftræneren. ”Vi skal helst undgå at løbe ind i skader og/eller karantæner, da kampen på lørdag mod Middelfart er langt vigtigere for os. Til gengæld er jeg overbevist om, at flere af de spillere der i øjeblikket hænger lidt med hovedet, vil blomstre op og genfinde selvtilliden i en kamp, hvor det resultatmæssige pres er langt mindre. Endelig giver kampen også mulighed for at afprøve nogle forskellige formationer, så vi glæder os rigtig meget til kampen”, lyder det fra Søren Pallesen.

Til kampen må Varde se bort fra Niklas Fyhn, der er forhindret som følge af det tidlige spilletidspunkt, samt Steffen Andersen og Sune Nissen, der begge døjer med småskader.

Vardes trup: Simon Jørgen Jørgensen, Jes Tychsen, Søren Nørgreen, Rasmus Harm, Mikkel Knudsen, Jesper Svennesen, Esben Lauridsen, Emil Rindom Hansen, Haile Goitom, Daniel Eugster, Søren Pallesen, Kasper Køhlert, Nicolaj Andreasen, Thomas Witt og Jonas Flindt Christensen.

 

23. September 2014 af Ejgil Gammelgaard