Optakt Varde IF Elite – Ringkøbing IF

Varde møder i dag Ringkøbing i danmarksserien pulje 3. Kampen spilles på Sydbank Stadion med kampstart kl. 15.00.

Begge hold måtte forlade divisionsrækkerne i sæsonen 2014/15, og begge hold sluttede på en 7. plads i sidste sæson i henholdsvis pulje 2 og pulje 3, og måtte således affinde sig med en ny sæson i danmarksserien. Begge klubber har visioner om at vende tilbage til divisionsrækkerne, men hvor målsætningen for vestjyderne er oprykning i denne sæson er Vardes målsætning lidt mere beskeden med en slutplacering i top 3.

Gæsterne har da også forstærket sig markant på spillerfronten i sommerpausen, hvilket kunne indikere, at man også har noget at have målsætningen i. Hele 7 nye spillere er kommet til, blandt hvilke Hans Henrik Andreasen er den mest prominente. Derudover er Jacob Andersen kommet til fra Skives 1. divisionshold, Jacob ”Jay” Andersen er vendt tilbage efter et års skadespause, Mustafa Arslan er tilbage efter at have været cheftræner i Spjald, mens Dennis Juelsgård er tilgået fra Vildbjerg, hvor han lavede mål på stribe. Endelig er det lykkedes at tilknytte den afghanske landsholdsspiller Jamil Faizi i truppen. Faizi spillede i ungdomsårene på højeste niveau i Brøndby, mens han sidste efterår spillede for Brønshøj i 2. division. Eneste spiller der har forladt klubben er angriberen Simon A. Pedersen.

På direktørgangen er Ringkøbing ligeledes blevet forstærket. Den tidligere superligaprofil Michael Hansen tiltrådte 1. Maj 2016 som sportsdirektør og udgør sammen med Nicolai Wahl og den tidligere cheftræner Jens Nielsen klubbens eliteudvalg.

Ringkøbing skuffede dog i premierekampen mod oprykkerne fra Fredericia fF, hvor det kun blev til 2-2, efter at oprykkerne havde ført 2-0 indtil et kvarter før tid. Begge Ringkøbing mål blev lavet af tilbagevendte Jacob ”Jay” Andersen.

I tirsdagens pokalopgør mod superliga nedrykkerne fra Hobro blev det til et ærefuldt nederlag på 2-0 efter en rigtig fin indsats, hvor holdet var spilstyrende i store dele af kampen.

Ringkøbings cheftræner Nicolai Wahl udtaler følgende forud for kampen: ”Varde er et rigtig godt spillende hold med nogle spændende spillere i alle 3 geledder. Så der er ingen tvivl om, at der venter os en svær opgave, og vi skal helt klar have elimineret fejlene fra kampen mod Fredericia fF. Vi skal være meget disciplineret i vores organisation, og må ikke give meget rum til Varde, det udnytter de. Vi skal ind og sidde fysisk på dem og være enorm aggressive i vores presspil, så vi tvinger dem til at begå fejl. Kan vi koge de ting sammen, har vi muligheder”, slutter cheftræneren.

Vardes cheftræner Søren Pallesen frygter dog ikke kampen, selv om Ringkøbing på papiret ligner en stærk modstander: ”Ringkøbing er et danmarksseriehold ligesom alle andre hold i puljen, og er du ikke klar på dagen kan man tabe til alle hold, sådan som det skete for os i premierekampen mod Kolding Boldklub”.

”Derfor har jeg ikke så meget fokus på, hvem det er vi møder. For os gælder det om at komme tilbage på sporet efter 3-0 nederlaget i premierekampen mod Kolding Boldklub. Vi skal kigge på os selv og sørge for at arbejde sammen og vise gejst og vilje, lyder det fra cheftræner Søren Pallesen, der forventer en stor arbejdsindsats af vardenserne.

”Heldigvis fik vi tanket lidt selvtillid i pokalkampen i onsdag, men selvom der var forbedringer i forhold til Kolding kampen, skal der steppes yderligere op i dagens kamp, såfremt der skal point(s) på kontoen. Naturligvis går vi efter sejren, men det vigtigste er at vi får vist den rigtige attitude, som hold.

”I dag bliver det meget afgørende, på hvilket af holdenes præmisser kampen bliver spillet. Får vi Ringkøbingspillerne til at løbe efter os, har vi en god mulighed, mens det modsat bliver svært, såfremt det bliver en fysisk affære”, slutter cheftræneren.

Hjemmeholdet må til kampen undvære midtbaneslideren Mikkel Knudsen, der er på ferie, mens Ringkøbing er uden den skadede landsholdspiller fra Afghanistan, Jamil Faizi. Ellers er begge hold i stærkeste opstilling.

Der er således lagt op til et spændende og intenst opgør, og Varde IF Elite håber på stor opbakning fra et forhåbentlig stort hjemmepublikum.

Vardes trup: Lasse T. Kristiansen, Mads Falk Knudsen, Kristoffer Sørensen, Buster Kirchner, Thomas Kirkegaard Jensen, Mathias Borgen Dahl, Mathias Backs, Lasse Holm, Morten Smidt, Mikkel Schultz, Daniel Eugster, Niclas Holm, Rasmus M. Christiansen, Dogan Özcelik, Nicolaj Andreasen, Sune Nissen og Joachim Puggaard.

 

12. August 2016 af Ejgil Gammelgaard