Optakt Varde IF Elite – Ringkøbing IF

Lørdag kl. 14.00 mødes Varde og Ringkøbing på Sydbank Stadion i en ekstrem vigtig kamp i sidste spillerunde i efterårsturneringen.

For begge holds vedkommende er der tale om en ekstrem vigtig kamp, hvis udfald vil være afgørende for, om man kan gå til vinterpausen med et tilfredsstillende udgangspunkt. Gæsterne er inden lørdagens kamp placeret lige over stregen med 18 points, mens hjemmeholdet halter lidt efter på 13. pladsen med 14 points. For gæsterne vil en sejr betyde, at man for alvor trækker fra i bundstriden, mens 3 points til hjemmeholdet vil betyde, at man får kontakt med klubberne lige over stregen.

Begge hold fik en rigtig god start på efterårssæsonen, hvor gæsterne fra Ringkøbing hentede 13 points i de første 6 kampe, mens hjemmeholdet stod noteret for 10 points efter de første 5 kampe. Sidenhen er pointshøsten gået kraftigt ned af bakke for begge holds vedkommende, og man har som følge heraf sat sig selv under kraftig pres forud for opgøret.

Vestjyderne har dog gennemgået en fantastisk udvikling, hvor man i løbet af 5 sæsoner år sprunget fra serie1 til tophold i 2. division med 600-700 tilskuere til holdets hjemmekampe på Green Arena.

Klubben har dog langt fra tænkt sig at hvile på laurbærrene, men har en vision om at slutte i top 5 i indeværende sæson, deltage i slutspillet i den efterfølgende sæson og har en målsætning om at spille med om oprykning til 1. division indenfor 3-4 år.

Ringkøbing har derfor også fortsat den spillemæssige oprustning i sommerpausen, hvor Andreas Kiilerich, Mads Nørby og Jesper Thor Larsen er kommet til fra Skive IK, mens Jacob Vestergaard er skiftet fra FC Skanderborg. Eneste afgang har været Sead Gavranovic, der nu tørner ud for Jammerbugt FC.

Hos hjemmeholdet lægger Sportschef Morten Køhlert ikke skjul på, at der er tale om efterårets absolut vigtigste kamp: ”Hvis ikke vi henter alle 3 points i lørdagen opgør, må efterårssæsonen betegnes som ikke godkendt. Udgangspunktet for forårets overlevelseskampe bliver i så fald særdeles vanskelig, hvilket spillerne også er ekstrem beviste om. Jeg er derfor 100 % sikker på, at spillerne vil kæmpe en vis legemsdel ud af bukserne i lørdagens kamp og udvise den nødvendige kynisme i såvel felterne som i duellerne generelt, således at vi kan gentage pokalsejren fra september måned.

Holdene mødtes senest i DBU pokalen i slutningen af september, hvor Varde på Sydbank Stadion kunne trække sig tilbage med en 3-2 sejr.

Hjemmeholdet, som må undvære karantæneramte Nicolaj Andreasen, stiller op med følgende trup til kampen: Jørgen Simon Jørgensen, Søren Nørgreen, Kristoffer Sørensen, Niklas Fyhn, Rasmus Harm, Mikkel Knudsen, Jesper Svennesen, Esben Lauridsen, Emil Rindom Hansen, Daniel Eugster, Søren Pallesen, Jacob Nielsen, Kasper Køhlert, Thomas Witt og Sune Nissen.

 

14. November 2014 af Ejgil Gammelgaard