Optakt Varde IF Elite – Oure fodbold Akademi

Varde møder lørdag eftermiddag med kampstart kl. 15.00 Oure Fodbold Akademi på Sydbank Stadion.

Lørdagens modstander fra det sydøstlige Fyn spillede for blot 5 år siden i Serie 3, men i forbindelse med tilgang af en række unge talentfulde knægte de seneste år lykkedes det i sidste sæson holdet via sejre på 4-0 over såvel Union og Tuse IF at vinde kvalifikationsspillet til danmarksserien. Efterfølgende fik Tuse IF som bekendt tilbudt en plads i DS, da Svebølle trak DS-holdet.

Holdet har de seneste år udviklet sig til at være et hold, der i den grad er kendt for deres flotte pasningsspil. En tilgang til spillet, der lege frem for folk i det fynske fodboldmiljø til at tale om ”Barca-bold”.

Holdet trænes af Thune Holm og Bjørn Holm. Førstnævnte, som er talentansvarlig for gymnasiets og efterskolens elite-fodboldspillere, har tidligere arbejdet med talentudvikling i Svendborg fB, OB og AaB, mens Bjørn Holm, som er uddannet bachelor i idræt samt kandidat i pædagogisk psykologi, på Oureskolerne primært fungerer som fodboldtræner samt underviser på højskolens fodboldinstruktøruddannelse.

Fynboerne har fået en glimrende start på turneringen med 7 points for de første 3 kampe. Senest blev oprykningsfavoritterne fra Greve sendt hjem fra det sydfynske med et nederlag på 3-1, hvor sjællænderne til tider fik en lektion i hurtig og effektiv omstillingsfodbold.

Varde holdet fik en slem dukkert i sidste weekends kamp mod FC Sønderborg, hvor sønderjyderne afgjorde kampen med 3 hurtige mål midt i første halvleg og vandt kampen 4-1. Det var især fysisk at de unge Varde spillere kom til kort over for et effektivt omstillingshold med en god speed i de forreste rækker.

Cheftræner Søren Pallesen ser derfor også frem til at møde en modstander der gerne vil spille fodbold og ikke kun satse på fysikken: ”De hold, der satser på fysik og knap så kønt fodboldspil, har vi store problemer med, for vi er ikke selv særligt fysisk stærke. Derfor har jeg en forhåbning om, at dem, der gerne vil spille fodbold, kan vi godt straffe, siger Søren Pallesen. ”Det er et godt hold, vi møder, så selvfølgelig bliver det svært, men jeg tror, vi er i en række, hvor alle hold kan slå alle, så der er muligheder i alle kampe”.

Til denne weekend er holdet dog forstærket såvel fysisk som erfaringsmæssigt, idet rutinerede Steffen Andersen vender tilbage efter næsten et helt års skadespause, mens Kasper Køhlert og Søren Pallesen ligeledes er tilbage efter en enkelt kamps fravær.

Vardes trup til kampen: Sune Nissen, Kristoffer Sørensen, Mikkel Knudsen, Steffen Andersen, Morten Smidt, Søren Pallesen, Nicolaj Andreasen, Daniel Eugster, Lasse Holm, Niclas Holm, Buster Kirchner, Kasper Køhlert, Mathias Backs og Daniel Kristiansen.

 

28. August 2015 af Ejgil Gammelgaard