Optakt Varde IF Elite – Oure Fodbold Akademi

Varde møder i forårets 2. hjemmekamp Oure Fodbold Akademi med kampstart lørdag kl. 15.00 på Sydbank Stadion.

De sydfynske akademikere spillede for blot 6 år siden i den fynske serie 3, men efter oprykningen til danmarksserien i 2015 lykkedes det på et flot slutspurt lige netop oprykkerholdet at klare sig fri af nedrykningen i sidste spillerunde i sidste sæson. I indeværende sæson har holdet klaret sig rigtig flot, og overvintrede på 3. pladsen med 24 points.

Holdet har de seneste år udviklet sig til at være et hold, der i den grad er kendt for deres flotte pasningsspil. En tilgang til spillet, der får folk i det fynske fodboldmiljø til at tale om ”Barca-bold”.

Fynboerne har kun spillet en enkelt kamp i forårssæsonen, hvor det blev til et hjemmebanenederlag på 3-2 til Kolding B i sidste weekend. Hjemmeholdet var klart bedst i de første 45 minutter og førte 2-1 ved pausen, men efter pausen fik de fysisk stærkere Kolding spillere overtaget, og udlignede med et kvarter igen af kampen. Sejrsmålet faldt dog først 3 minutter inde i dommerens tillægstid.

Med sejren på 2-1 over SSV Højfyn i sidste weekend rykkede Varde-holdet op på 3. pladsen i rækken med 28 points. Sportschef Claus Holm er da også yderst tilfreds med opstarten, hvor de to første kampe på hver sin måde har været opløftende. ”Den første kamp mod Fredericia vandt vi stensikkert med en god defensiv, og hvor vi samtidig producerede mange chancer, hvoraf dog kun 2 blev udnyttet”.

”Mod Højfyn spillede vi en flot taktisk kamp med omstillinger og direkte spil som middel. Det afstedkom mange spændende angreb, men med godt målmandsspil af Højfyns keeper, lykkedes det os kun at score to gange, men både Nicolaj Andreasen, Niclas Holm og Kenneth Lund havde muligheder for at have givet os en storsejr. Desværre fik vi i slutfasen udvist Sune Nissen, så ham mangler vi i lørdagens kamp”.

Og netop målmandsposten kan blive afgørende ifølge sportschefen: ”Vi skal hjælpe Lasse TK godt i gang, således at vores defensiv igen står stærkt. Oure er jo et godt spillende hold, hvorfor vores game plan med mange folk bag bolden og vores omstillingsspil skal fungere optimalt. Samtidig skal vi være mere kyniske, når vi får en målgivende chance”.

”Vi ved det bliver svært mod en god modstander, men støt drengene, de vil gøre alt for at vi kan hente den tredje sejr på stribe”, slutter sportschefen.

Trænerstaben har udtaget følgende trup til opgøret: Lasse Thimis Kristiansen, Kristoffer Sørensen, Jakob Eskildsen Hansen, Thomas Kirkegaard Jensen, Mikkel Knudsen, Kenneth Lund, Mikkel Schultz, Daniel Kristiansen, Simon Jelstrup, Niclas Holm, Rasmus “mc” Christiansen, Frederik Svendsen, Nicolaj Andreasen, Joachim Puggaard og Benjamin Klaaby Hansen.

 

7. April 2017 af Ejgil Gammelgaard