Optakt Varde IF Elite – Næsby Boldklub

Der venter Vardes 2. divisionshold og publikum en meget spændende kamp, når sidste sæsons nr. 2 og 3 tørner sammen på Sydbank Stadion lørdag eftermiddag, hvor kampen fløjtes op kl. 15.00 som sædvanlig.

Hvor hjemmeholdet er i gang med en opbygningsfase, kan Næsby bortset fra topscorer Anders K. Jacobsen stort set mønstre samme hold som i sidste sæson. Holdet har da også fået en rimelig start på sæsonen og ligger foreløbig på 4. pladsen med 18 points, men 6 uafgjorte kampe og et enkelt nederlag gør dog, at forventningerne ved sæsonstarten ikke helt er blevet indfriet.

Årsagen til de skuffede forventninger skyldes ifølge assistenttræner Simon Stasiak, at hovedparten af spillerne er først i tyverne, og når man er ung og urutineret er præstationerne langt mere ustabile. Ind i mellem mangler der en rutineret styrmand, som kan træde på bremsen og bruge grovfilen, når det er nødvendigt. Det er afgørende at vi undgår at lave fejl på egne omstillinger, som det skete i sidste lørdags nederlag mod Skovbakken, den slags fejl straffes øjeblikkeligt i 2. division, lyder det således fra assistenttræneren.

Til kampen råder holdet igen over den stærke midterforsvarer Anders Madsen, mens den farlige højrekant Nick Ragus er forhindret til opgøret.      

Hjemmeholdet skal forsøge at gentage succesen fra sidste weekends udekamp mod Blokhus FC, hvor en disciplineret indsats garneret med hårdt arbejde resulterede i en overraskende, men ganske fortjent 2-1 sejr.    

Cheftræner Jørn Bach har da heller ikke tænkt sig at ændre ret meget ved spillekonceptet, der blev brugt mod Blokhus FC. ”Næsby spiller langt hen ad vejen på samme måde som vendelboerne, så vi vil igen primært have fokus på omstillingsspillet”, lyder det fra cheftræneren. ”Kan vi levere på samme niveau som i lørdags, er jeg heller ikke i tvivl om, at vi kan matche fynboerne og forhåbentlig hive et enkelt eller i bedste fald alle 3 points hjem” slutter cheftræneren.      

Hos Varde vender Rasmus Jessen og Esben Lauridsen tilbage efter overstået karantæne, så bortset fra skadede André Christiansen samt karantæneramte Niklas Fyhn er hele truppen meldt klar til kamp. Det bliver således spændende at se, om trænerteamet hylder mottoet ”never change a winning team” eller om der er come back i startopstillingen til de fra karantæne, tilbagevendte spillere.

Kampene i sidste sæson sluttede med en 1-0 sejr til Varde på Sydbank Stadion, mens kampen i Næsby i 3. sidste spillerunde sluttede 2-2, efter at Varde havde ført 2-0 indtil et kvarter før tid. Historikken taler derfor for et jævnbyrdigt og særdeles spændende opgør.   

Vardes trup til kampen: Jonas Flindt Christensen, Søren Nørgreen, Rasmus Jessen, Kasper Køhlert, Steffen Andersen, Jesper Svennesen, Martin ´Thomsen, Morten Smidt, Rasmus Lindhardt, Lennart Borgvardt, Jakob Riber, Kristian Skov, Jesper Lund, Rasmus Harm, Morten Eggert, Esben Lauridsen, Marc Simested og Jonas Bähr.

 

19. Oktober 2012 af Ejgil Gammelgaard