Optakt Varde IF Elite – Lindholm IF

Varde IF Elites DS-mandskab møder lørdag kl. 15.00 Lindholm IF på Sydbank Stadion.

Der venter de forhåbentlig mange tilskuere på Sydbank Stadion en spændende lørdag eftermiddag, hvor hjemmeholdet har muligheden for at sikre sig oprykning til 2. Division. Oprykningen er i hus, såfremt lørdagens kamp vindes, samtidig med at enten Kjellerup eller Viby sætter points til i deres respektive kampe. Ender lørdagens kamp uafgjort kan oprykningen dog stadigvæk komme i hus, men det kræver at Viby taber hjemmekampen til Vejgaard samt at Lyseng sætter points til mod VRI.     

Nordjyderne, som overvintrede på 2. pladsen i rækken i vinterpausen, fik en glimrende start på forårsturneringen, hvor det blev til 10 points i de første 4 kampe. Sidenhen er det gået ned af bakke pointsmæssigt, hvor det i de seneste 6 kampe kun er blevet til 4 points, og holdet er derfor dumpet ned på 5. pladsen med 37 points, 4 points mindre end Viby på 3. pladsen. Kampen må derfor så absolut betragtes som sidste udkald for nordjyderne, såfremt oprykningsambitionerne stadigvæk skal være intakte.      

I bestræbelserne på at styrke såvel bredde- som elitefodbolden i Nr. Sundby-området har Lindholm IF og naboklubben Nørresundby Boldklub i indeværende uge netop besluttet at fusionere de to klubber fra sommeren 2015.   

Varde holdet er ligeledes løbet ind i en mindre pointsmæssig krise, hvor de seneste 2 kampe er endt uafgjort. 0-0 blev det i den sidste hjemmekamp mod bundproppen Vejgaard og sidste weekend blev det 1-1 ude mod VRI. Det er især offensiven, der har haft svært ved at åbne de defensivt indstillede kompakte forsvar, hvor holdet har været hårdt ramt skadesmæssigt blandt de offensive kræfter.    

Til kampen må cheftræner Søren Pallesen igen undvære Esben Lauridsen, hvis fiberskade i baglåret brød op igen efter blot 10 minutters i sidste weekends kamp mod VRI samt Steffen Andersen, der ikke er blevet kampklar. Derimod vender Kasper Køhlert tilbage efter at have været ude de seneste to kampe.   

Vardes trup til kampen: Sune Nissen, Tobias Jeremiassen, Kristoffer Sørensen, Søren Nørgreen, Niklas Fyhn, Mikkel Knudsen, Jesper Svennesen, Simon Matras, Jesper Lund, Martin Thomsen, Thomas Warmer, Rasmus Harm, Kasper Køhlert og Rasmus Svennesen.

Søren Pallesen er dog optimist forud for kampen. ”Vi justerer en lille smule på det spillemæssige concept og skal have fundet tålmodigheden i opspillet igen. Med Kasper Køhlert tilbage får vi også mere speed på kanten, hvilket forhåbentligt kan være med til at åbne nordjydernes forsvar, så derfor tror jeg på at alle 3 points forbliver i det vestjyske. Om det så rækker til oprykning, kan vi kun håbe på”. 

Den tilsvarende kamp i efteråret på Lindholm Høje Stadion endte med en Varde sejr på 2-0, med Rasmus Harm som dobbelt målscorer. Lad os krydse fingre for, at Harm er lige så skarp i lørdagens kamp.    

Varde IF Elite håber på god opbakning og mange tilskuere på lægterne. Varde IF´s nyetablerede støtteforening er kampsponsor, og har sørget for at der er gratis adgang til kampen. Så mød op på Sydbank Stadion lørdag eftermiddag og gi´drengene en massiv opbakning.

 

30. Maj 2014 af Ejgil Gammelgaard