Optakt Varde IF Elite – Kolding Boldklub

Lørdag kl. 15.00 er der igen Danmarksserie fodbold på Sydbank Stadion, når Varde for anden gang i denne sæson møder Kolding Boldklub.

De to hold har mødt hinanden mange gange inden for de seneste 3 sæsoner og spiller som regel meget tætte kampe. Kampen i Kolding i første omgang i denne sæson endte da også 0-0 efter en intens, men chancefattig kamp.

Holdenes spillestil minder i dag – modsat tidligere år – meget om hinanden og der vil uden tvivl komme en masse duel spil mellem felterne.

Gæsterne har fået en markant bedre start på sæsonen end hjemmeholdet og er placeret i subtoppen på en delt tredjeplads med 17 points, 5 points op til Tarup-Paarup og Oure Fodbold Akademi på en delt 1. plads. I sidste weekend løb holdet dog ind i en alvorlig snitter på hjemmebane, da holdet tabte med 4-0 til akademikerne fra Oure.

Hos gæsterne huserer Fiton Durguti i angrebet, en spiller der skal holdes et godt øje med, og som har udviklet særdeles positivt siden han spillede en halvsæson i Varde i foråret 2013.

For hjemmeholdet gælder det om at komme om pointstavlen igen efter 3 nederlag i træk, hvilket ligeledes har medført at holdet er kommet tæt på bunden i rækken. Holdets store problem har været at omsætte chancerne til scoringer, hvilket 10 mål i 10 kampe fortæller alt om. Det etablerede spil samt defensiven har været ganske udmærket, men skarpheden foran mål har i den grad manglet.

Cheftræner Søren Pallesen er da også helt på det rene med, at bøtten skal vendes i dagens kamp: ”Der er ingen tvivl om, at vores pointhøst indtil videre har været utilfredsstillende. Det generelle billede har været træningspas med høj kvalitet og god intensitet. Det er desværre ikke lykkedes at overføre det kampene, hvor vi stadigvæk leder efter vores spil ”.

”Kampen mod Kolding B. vil derfor også byde på ændringer i startopstillingen, hvor nye kræfter får muligheden for at bevise deres værd. Det har de ventet på!!! Så derfor er jeg også sikker på, at vi ser en trup, der vil dø med støvlerne på – og det bliver der brug for”! slutter cheftræneren.

Til kampen må Varde undvære Mathias Backs og Jacob E. Hansen, der begge er i skammekrogen på grund af karantæne. Derimod vender Mikkel Knudsen og Jakob Andreasen tilbage til truppen efter afbud i sidste weekends kamp mod VSK Aarhus.

Vardes trup: Sune Nissen, Søren Jelstrup, Kristoffer Sørensen, Thomas Kirkegaard Jensen, Mikkel Knudsen, Lasse Holm, Kenneth Holm, Nicolaj Forst Jensen, Niclas Holm, Kasper Køhlert, Jakob Andreasen, Nicolaj Andreasen, Joachim Puggaard og Simon Jelstrup.

 

13. Oktober 2017 af Ejgil Gammelgaard