Optakt Varde IF Elite – Kolding Boldklub

Varde tager lørdag hul på 2. runde i DS pulje 3, når Kolding Boldklub er modstanderen på Sydbank Stadion. Der er kampstart kl. 15.00.

Koldingenserne er i gang med en større opbygningsfase efter at holdet i sommerpausen mistede 11 spillere fra forårets trup, mens 6 nye er kommet til. Blandt de nye er målmanden Michael Ravn, den rutinerede defensivspiller Anders Hansen, som er vendt tilbage efter et ophold i FC Sønderborg samt den unge talentfulde midtbanespiller Kristian Kirkegaard, der er kommet fra Vejle Boldklubs U-19 mandskab.

Trods de store udskiftninger fik holdet en glimrende start på sæsonen, hvor det blev til sejre i 3 ud af de 4 første kampe. Blandt sejrene var premierekampen mod Varde, som blev sendt hjem med et nederlag på 3-0, alle 3 mål scoret af Fiton Durguti, som spillede en enkel halvsæson for Varde i 2013.

Siden hen er det gået ned af bakke for holdet rent resultatmæssigt, hvor de seneste 4 kampe er endt med nederlag. Sidste weekend blev det til et hjemmebane nederlag på 3-0 til det suveræne tophold Ringkøbing, men holdet spillede lige op med vestjyderne den første time, hvorefter gæsternes bedre fysik dog afgjorde kampen i slutfasen.

Ifølge Kolding Boldklub´s cheftræner Torben Mølby er der dog stadigvæk masser af optimisme på holdet: ”Trods resultaterne er humøret højt og vi (trænerstaben) nyder at arbejde med spillerne, så nu håber vi selvfølgelig at heldet vender, da spillet i de seneste kampe så absolut har været godkendt”.

Hjemmeholdet er i den stik modsatte situation. Efter en elendig start med 2 store nederlag er holdet nu ubesejret i 7 kampe i træk, hvor af de seneste 4 er vundet. Målscoren for de seneste 7 kampe er så flot som 17-4, så både offensiven og defensiven har leveret flot.

Ifølge cheftræner Søren Pallesen vil holdet da også forsøge at hente den femte sejr i træk: ” Kolding B. er et såret mandskab, og spillerne vil helt sikkert gøre alt hvad de har lært, for at få vendt skuden. Vi tror dog på, at vi kan fortsætte sejrsstimen og ligeledes revanchere os for nederlaget i premierekampen i Kolding”.

Historisk set har Varde dog altid haft det svært mod koldingenserne. Ud af de seneste 5 indbyrdes opgør har Kolding Boldklub vundet 4, mens Varde har vundet en enkelt. Lad os håbe at dagens kamp vil rette lidt op på denne statistik.

Mens Kolding Boldklub må undvære holdets topscorer Fiton Durguti, der er ude med en knæskade stiller hjemmeholdet med samme trup som i sidste weekends kamp mod B1913.

Vardes trup: Sune Nissen, Kristoffer Sørensen, Mikkel Knudsen, Mathias Dahl, Mathias Backs, Lasse Holm, Morten Smidt, Daniel Eugster, Niclas Holm, Rasmus “MC” Christiansen, Morten Jepsen, Nicolaj Andreasen, Joachim Puggaard og Simon Jelstrup.

 

7. Oktober 2016 af Ejgil Gammelgaard