Optakt Varde IF Elite – KFUM´s Boldklub, Roskilde

Varde møder lørdag kl. 15.00 i næstsidste spillerunde og sidste hjemmekamp i forårssæsonen KFUM´s Boldklub, Roskilde.

Gæsterne har været tæt på oprykning til 2. division de seneste to sæsoner, og er også i indeværende sæson med i oprykningskampen. Holdet indtager før næstsidste spillerunde 3. pladsen i tabellen med 1 enkelt point op til Greve, som før denne spillerunde ligger på den 2. plads, som kvalificerer til oprykningsspil om to pladser i 2. division.

KFUM missede muligheden for at rykke forbi Greve i sidste weekend, da de 2 klubber spillede 2-2 i lokalopgøret i Roskilde. En kamp som hjemmeholdet havde fortjent at vinde, og hvor KFUM spillerne ydede en præstation svarende til toppen af 2. division, ifølge cheftræner Palle Olsen.

I sidste sæson var gæsterne det mest scorende hold i danmarksseriens pulje 1, og i indeværende år topper holdet ligeledes denne statistik med 72 mål, dobbelt så mange som hjemmeholdets 36 mål. Topscorerlistens nr. 1 og 2 indtages da også af KFUM spillere, hvor Rasmus Tangvig har nettet 20 gange og Luca Dumic 19 gange.

Varde er stadigvæk ikke helt sikker på at billetten til DS i næste sæson er i hus. 3 points i lørdagens kamp giver 100% sikkerhed uanset udfaldet af de andre kampe i denne spillerunde. Sætter Oure Fodbold Akademi points til i kampen mod Tarup-Paarup, vil et enkelt point være tilstrækkeligt uanset andre resultater og selv et nederlag vil med stor sandsynlighed kunne tåles.

Der er således lagt op til en uhyre spændende kamp, hvor begge hold har meget at spille for. For Varde holdet gælder det i særdeleshed også om at revanchere sig for forårets dårligste indsats i sidste weekends hedebølgekamp mod Rishøj Boldklub, som blev tabt med 3-0.

Varde vandt det modsatte opgør i Roskilde med cifrene 2-1, og med denne kamp i mente lyder det fra cheftræner Søren Pallesen: ”Vi har selvsagt respekt for KFUM´ernes offensiv, men når det er sagt er det vigtigt at vi tør spille spillet. Vi skal holde fast i bolden med tålmodighed og ikke jagte den chancegivende aflevering for hver en pris hver gang. Samtidig skal der arbejdes stenhårdt gennem samtlige 90 minutter; det er først og fremmest holdet, der skal rejse sig, ikke bare den enkelte spiller”.

Hos Varde er hele truppen intakt, mens gæsterne må undvære Mads Pfeiffer, der har karantæne.

Vardes trup: Sune Nissen, Kristoffer Sørensen, Buster Kirchner, Thomas Kirkegaard Jensen, Mikkel Knudsen, Mathias Backs, Lasse Holm, Morten Smidt, Daniel Eugster, Niclas Holm, Daniel Kristiansen, Dogan Ôzcelik, Nicolaj Andreasen og Joachim Puggaard.

 

10. Juni 2016 af Ejgil Gammelgaard