Optakt Varde IF Elite – Kalundborg GB

I efterårspremieren lørdag kl. 15.00 på Sydbank Stadion møder Varde Kalundborg GB i danmarksserien pulje 2.

Som følge af at danmarksserien med virkning fra sæsonen 2016/17 kommer til at bestå af 4 puljer med 10 hold i hver med en fast geografisk fordeling med 20 hold øst for Storebælt og 20 hold vest for Storebælt afvikles denne sæson efter en overgangsmodel, således at antallet af hold og den geografiske fordeling bliver tilpasset den nye struktur fra august 2016.

I indeværende sæson er der i alt 5 oprykkere til 2 division – nr. 1 i hver af de 3 puljer samt de 2 bedste hold i et oprykningsspil mellem de næstbedst placerede oprykningsberettigede hold i hver af de 3 puljer.

Nedrykningen omfatter 12 hold, men som følge af at der fra sæsonstarten 2016 skal være 20 klubber øst for Storebælt og 20 klubber vest for Storebælt i danmarksserien, er scenariet næsten uoverskueligt. ”Worse case” scenariet med flest vest-hold giver 27 og 13 øst-hold, hvilket betyder at der skal rykke 11 vest-hold ned og 1 øst-hold. Hvis man forestiller sig, at de 4 nederste pladser i pulje 2 besættes af sjællandske hold, tør man næsten ikke tænke på hvor mange points der til, for at overleve i rækken. ”Worst case” scenariet med flest øst-hold giver 24 og 16 vest-hold, hvilket vil betyde at der skal rykke 8 øst-hold ned og 4 vest-hold.

Lørdagens modstander KGB, som er klubbens kælenavn, har tidligere været repræsenteret i divisionsrækkerne, men efter at klubben har været nede at vende i serie 1 er klubben nu tilbage i danmarksserien efter oprykning til sjællandsserien i 2013 og oprykning til DS i 2014. I sidste sæson sluttede holdet på en flot 3. plads i pulje 2.

Holdet trænes af den tidligere udlandsproffer Anders Nielsen, som efter en flot karriere i Lyngby Boldklub spillede 6 år i hollandsk fodbold og et enkelt i italiensk fodbold inden han vendte tilbage til dansk fodbold først som spiller i Holbæk, dernæst 4 år som spillende træner i Svebølle og derefter træner i KGB siden 2010.

KGB er i sommerpausen blevet forstærket med to tidligere superliga spillere, nemlig den tidligere AC Horsens spiller Nabil Aslam, der er skiftet fra Svebølle, der som bekendt trak DS-holdet, samt Jonas Thomsen, der er kommet fra FC Vestsjælland, sidstnævnte er dog karantæneramt i lørdagens kamp.

Begge hold har fået en sløj start på sæsonen med nederlag i såvel premierekampen i DS samt midtugens pokalkampe. KGB tabte i premierekampen hjemme 3-0 til Greve, mens det i Pokalen blev til et nederlag på 5-3 til Roskilde KFUM. For hjemmeholdets vedkommende blev det til et 3-2 nederlag i premieren til Marstal/Rise og et nederlag på 4-1 til FC Sønderborg i Pokalen. Der er derfor ingen tvivl om, at begge hold tørster efter at få vendt skuden, så mon ikke der venter en spændende dyst.

I forhold til kampen sidste lørdag i Marstal vender Kristoffer Sørensen, Kasper Køhlert, Morten Smidt og Sune Nissen tilbage til holdet, mens unge Lasse Holm er ude med en brækket arm.

Vardes trup: Sune Nissen, Mads Falk Knudsen, Kristoffer Sørensen, Buster Kirchner, Nicolai Tradsborg, Morten Smidt, Daniel Eugster, Søren Pallesen, Niclas Holm, Emil Rindom Hansen, Kasper Køhlert, Daniel Kristiansen og Nicolaj Andreasen.

 

14. August 2015 af Ejgil Gammelgaard